Το μεγάλο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα δεν άρχισε ποτέ. Διακόπηκε πριν γίνει η σέντρα γιατί χτυπήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία από αντικείμενο που έπεσε από την εξέδρα. Ο προπονητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το περιστατικό θύμισε σε όλους τον περσινό τραυματισμό του τότε προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς από ένα άδειο κουτί μπίρας στο γήπεδο της Λεωφόρου στο ματς των play off ανάμεσα στον ΠΑΟ και τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Βιεϊρίνια, που δεν ήταν εδώ πέρυσι, αναρωτιόταν on camera πώς είναι δυνατόν να μην ξεκινήσει ένα ματς γιατί χτυπήθηκε από ένα αντικείμενο ένας άνθρωπος. Δεν έχει παρά να ρωτήσει τον τιμ μάνατζερ της ομάδας του Παντελή Κωνσταντινίδη, που πέρυσι έλεγε ότι κινδύνεψε η ζωή του προπονητή Ιβιτς στη Λεωφόρο! Το χθεσινό περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα και την επανεμφάνιση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟ κ. Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος έπειτα από καιρό έκανε ένα tweet υπενθυμίζοντας πως όλα εδώ πληρώνονται.

Σκηνή

Αξίζει τον κόπο να παρατηρήσει κανείς τη σκηνή που το ρολό με το χαρτί ταμειακής μηχανής πέφτει από την εξέδρα και χτυπάει τον προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία. Το αντικείμενο πέφτει από τα επίσημα, που βρίσκονται πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού κι όχι από κάποιο πέταλο. Ερχεται από τα αριστερά προς τα δεξιά και δεν κατευθύνεται προς το γήπεδο, αλλά προς τον προπονητή του Ολυμπιακού που πάει να καθήσει στον πάγκο του. Το επιχείρημα περί ρίψης αντικειμένου που τυχαία βρήκε τον προπονητή δεν στέκει. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε πως όλο ήταν μια κακιά στιγμή, για ποιο λόγο γίνονται αυτές οι ρίψεις από κάθε σημείο του γηπέδου; Είναι υποχρεωτικό να πέφτουν ρολά χαρτιού ταμειακής μηχανής σε ένα γήπεδο;

Ζημιά

Να πούμε και κάτι άλλο. Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ έχει κερδίσει στα χαρτιά ένα ντέρμπι με τον Αρη γιατί ένα τέτοιο αντικείμενο χτύπησε κάποτε τον διαιτητή Αναστόπουλο. Αν δεν γνωρίζουν τι ζημιά μπορεί να προκαλέσουν πετώντας ένα τέτοιο αυτοί που το πέταξαν, είναι ανόητοι. Οι ανοησίες πληρώνονται –ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Αν δεν το θεωρώ δεδομένο, είναι γιατί ζούμε σε μια χώρα της οποίας ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το πρωτάθλημα δεν πρέπει να κριθεί στα δικαστήρια. Κι επειδή η ιστορία αυτή στα δικαστήρια θα καταλήξει, ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα για την τελική της έκβαση. Τίποτα δεν αποκλείεται: ακόμα και να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός γιατί κάποιος ανεγκέφαλος χτύπησε τον προπονητή του σε ένα γήπεδο στο οποίο οι ρίψεις αντικειμένων ενθαρρύνθηκαν από τον γηπεδούχο.

Συγγνώμη

Θα περίμενε κανείς ο ΠΑΟΚ για το περιστατικό να ζητήσει ένα συγγνώμη, αλλά η αυτοκριτική είναι δυσκολότερη και από την διοργάνωση ενός αγώνα. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ κ. Κυριάκος Κυριάκος είπε ότι ο Ολυμπιακός έχει ψευδαισθήσεις τραυματισμών, λες και κανένα αντικείμενο δεν χτύπησε τον προπονητή. Είπε επίσης ότι ο Ολυμπιακός είχε ως στόχο ό,τι έγινε. Ας πούμε ότι είναι έτσι. Αλλά τι ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός για να πετύχει το περίφημο σχέδιό του; Μοίρασαν οι παράγοντές του ρολά χαρτιών ταμειακής μηχανής στα επίσημα; Εδωσαν πριμ με κάποιον να πετύχει τον Γκαρσία; Προκάλεσε ο προπονητής του Ολυμπιακού την εξέδρα του ΠΑΟΚ επειδή προσπαθούσε σκυφτός να πάει στον πάγκο του; Εβαλε ο Ολυμπιακός τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ν’ αρχίσουν να συγκρούονται με την Αστυνομία έξω από τα αποδυτήριά του αμέσως μετά τη διακοπή του ματς; Ή μήπως έβαλε τους γιατρούς του Διαβαλκανικού Κέντρου να κρατήσουν τον Γκαρσία ένα ολόκληρο βράδυ υπό ιατρική επιτήρηση, επειδή είχε «μια ψευδαίσθηση τραυματισμού» όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ;

Φταίει

Και κάτι τελευταίο. Μια ομάδα σπανίως φταίει για τις ανοησίες των οπαδών της –τις πιο πολλές φορές δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τις σταματήσει. Φταίει, όμως, για τη συμπεριφορά των παραγόντων της. Αν, όπως γράφτηκε, στα αποδυτήρια του γηπέδου ο νεαρός κ. Μάκης Γκαγκάτσης χειροδίκησε εναντίον του κ. Σάββα Θεοδωρίδη, ενός ανθρώπου που μόλις την περασμένη Τετάρτη έκανε χημειοθεραπεία, υπάρχει κάτι αληθινά σάπιο στην αυλή του κ. Ιβάν Σαββίδη. Ελπίζω πραγματικά το περιστατικό να μην είναι αλήθεια: αποτελεί ντροπή μεγαλύτερη και από την ίδια τη διακοπή του αγώνα.