Η ΑΕΚ δίνει σήμερα το πιο κρίσιμο ματς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, μέχρι το επόμενο, αντιμετωπίζοντας στο Περιστέρι τον Ατρόμητο (19.30). Ενα παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί «μισό πρωτάθλημα» για την Ενωση, καθώς ειδικά μετά τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στην Τούμπα αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Οι Κιτρινόμαυροι, έχοντας αφήσει πίσω τους πλέον την Ευρώπη, επικεντρώνονται στους δύο εγχώριους στόχους με βασικότερο το πρωτάθλημα. Το οποίο περνά από το Περιστέρι. Για το σημερινό ματς, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Τσόσιτς, Λόπες και Κονέ, θα έχει όμως στη διάθεσή του τον Μπακάκη, που χθες προπονήθηκε κανονικά. Βρίσκοντας έτσι θέση στη 19μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο ισπανός τεχνικός. Στην οποία επιστρέφουν σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου οι Μοράν, Χουλτ, Βράνιες και Λιβάγια.

Οσον αφορά τα πλάνα του Χιμένεθ για το παιχνίδι του Περιστερίου, φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές και μάλιστα πολλές σε σχέση με το ματς της Πέμπτης. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να επιστρέψει ο Τσιντώτας, στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Βράνιες και Τσιγκρίνσκι, ενώ αριστερά ο Χουλτ. Με τη θέση του δεξιού μπακ να παίζεται μεταξύ των Γκάλο και Μπακάκη. Παρότι σαφές προβάδισμα έχει ο βραζιλιάνος μπακ.

Από εκεί και πέρα, στον άξονα θα βρεθούν δύο εκ των Σιμόες, Μοράν και Γαλανόπουλου, στα άκρα οι Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας και στην επίθεση οι Λιβάγια, Αραούχο. Με τον Μασούντ να μένει όπως φαίνεται στον πάγκο και να αξιοποιείται κάποια στιγμή μέσα στο ματς.

Ενέσεις ηθικού

Στα Σπάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ να παρακολουθεί την προπόνηση της ομάδας και να μιλά μετά το τέλος της στους ποδοσφαιριστές. Δίνοντας συγχαρητήρια για τη φετινή πορεία τους στην Ευρώπη και δη την εικόνα τους απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Η οποία, όπως τόνισε, άξιζε να τους φέρει στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να μην απογοητευτούν και να επικεντρωθούν πλέον στη συνέχεια της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ξεκαθαρίζοντας προς τους ποδοσφαιριστές πως πρέπει να δώσουν τα πάντα για το νταμπλ, κάνοντας την αρχή από το ματς με τον Ατρόμητο σήμερα. Στο οποίο η ΑΕΚ θέλει μόνο τη νίκη.

«Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πορεία σας στην Ευρώπη. Κάνατε συνολικά μια μεγάλη προσπάθεια και ειδικά στο Κίεβο ήσασταν συγκλονιστικοί! Δεν θέλω να βλέπω στενοχώρια και απογοήτευση για τον αποκλεισμό. Αξίζαμε να περάσουμε και το δείξαμε. Τώρα όμως πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να προχωρήσουμε συγκεντρωμένοι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο! Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε μια καλή ομάδα (σ.σ. Ατρόμητο). Πρέπει όμως και μπορούμε να το κερδίσουμε», είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Πέρα από τις ψυχολογικές «ντόπες», ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης είπε στους παίκτες ότι θα προστεθεί στο συνολικό πριμ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το ποσό των 300.000 ευρώ. Ανεβάζοντας έτσι το μπόνους που προβλέπεται για τον τίτλο πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ. Την ίδια στιγμή που βάσει εσωτερικού κανονισμού οι Κιτρινόμαυροι μπορούν να καρπωθούν άλλες 500.000 ευρώ στην περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου.