Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ελ Παΐς», που υπογράφει ο δημοσιογράφος Ντιέγο Τόρες και αναφέρεται στο σχέδιο της Παρί Σεν Ζερμέν να ανταλλάξει τον Εμπαπέ με τον Κουτίνιο της Μπαρτσελόνα γιατί ο Νεϊμάρ ζηλεύει τον νεαρό Γάλλο, έχει επισκιάσει ακόμα και τον τραυματισμό του βραζιλιάνου σουπερστάρ.

Ο Νεϊμάρ υπέστη διάστρεμμα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τη Μαρσέιγ και τοποθέτησε το πόδι του σε νάρθηκα. Σε οκτώ ημέρες η Παρί υποδέχεται τη Ρεάλ στη ρεβάνς της ήττας της με 3-1 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και προς το παρόν μόνον εικασίες γίνονται για το αν θα καταφέρει να αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος.

Η πιθανή απουσία του, πάντως, όπως αναφέρουν γαλλικά και ισπανικά μέσα, ίσως να ωφελήσει αγωνιστικά την Παρί. Ο λόγος, η ζήλεια του Νεϊμάρ για τον Εμπαπέ, τον οποίον θεωρεί δυνάμει αντίπαλό του για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

Επικαλούμενη πηγές από την Παρί, η «Ελ Παΐς» αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα μέλος της τεχνικής ηγεσίας της γαλλικής ομάδας πρότεινε στον πρόεδρο Νάσερ αλ Κελαϊφί να γίνει το καλοκαίρι ανταλλαγή του Εμπαπέ με τον Κουτίνιο της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να απαλλαγεί ο Νεϊμάρ από την παρουσία του Γάλλου και ταυτόχρονα να γίνει συμπαίκτης με τον «αδελφό» του, όπως αποκαλεί τον νεοαποκτηθέντα άσο των Καταλανών.

Φαίνεται στο γήπεδο

Η ισπανική εφημερίδα σημειώνει ότι μόλις πρόσφατα ο Εμπαπέ αντιλήφθηκε πως κάτι συμβαίνει με τη συμπεριφορά του Νεϊμάρ απέναντί του. Πηγή της «Ελ Παΐς» αναφέρει: «Ο Νέι φοβάται πως ο Εμπαπέ θα τον επισκιάσει στη μάχη για τη Χρυσή Μπάλα». Ο φόβος του Βραζιλιάνου αντανακλάται στη συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο. Εχει πάψει να τον τροφοδοτεί με πάσες και το αποκορύφωμα ήταν ο αγώνας με την Τουλούζ, στις 10 Φεβρουαρίου, όταν έγινε πια αντιληπτό από το περιβάλλον του Εμπαπέ αυτό που όλοι οι άλλοι έβλεπαν.

Στο ματς με τη Ρεάλ, ο Νεϊμάρ αντάλλαξε μόλις οκτώ πάσες με τον Εμπαπέ, ενώ εμφανής ήταν και η προσπάθεια του Ντάνι Αλβες να μην τροφοδοτεί τον Γάλλο.

Στο δίλημμα Νεϊμάρ ή Εμπαπέ, ο Αλ Κελαϊφί θα προτιμήσει τον πρώτο, ο οποίος προσωποποιεί τα σύγχρονα χαρακτηριστικά της Παρί.