Ο φάκελος «Σαντορίνη» μπήκε στο αρχείο της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού με την ένδειξη «επιτυχημένη αποστολή» και πλέον ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς και οι αθλήτριες ανοίγουν και μελετούν τον επόμενο: «Κρασνοντάρ», η αντίπαλος στους ημιτελικούς του Τσάλεντζ Καπ.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού λοιπόν κατέκτησαν για 8η συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο και με εξαίρεση την περσινή διοργάνωση στη Γλυφάδα είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα! Σάμος (2011), Πρέβεζα (2012), Σαντορίνη (2013 και 2018), Πύλος (2014), Αγρίνιο (2015), Χίος (2016).

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μόλις 66 λεπτά για να νικήσει στον τελικό τον Πανναξιακό (3-0, 25-15, 25-16, 25-19) και ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ήταν το ίδιο… βιαστικός και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών. «Δεν έχουμε πολύ χρόνο να το χαρούμε, μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια στην Ευρώπη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ελπίζω να πανηγυρίσουμε στο τέλος της σεζόν όλους τους τίτλους. Εχουμε μπροστά μας την Κρασνοντάρ στο Τσάλεντζ Καπ, ωστόσο έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να προκριθούμε στον τελικό», ήταν το μήνυμα του Κοβάτσεβιτς, ο οποίος κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του κυπελλούχου.

Η Στέλλα Χριστοδούλου, ως αρχηγός, ήταν η πρώτη που συμφώνησε με τον προπονητή: «Κάθε χρονιά υπάρχει η ίδια αγωνία και θέληση για να σηκώσω το Κύπελλο. Είμαι ευλογημένη που η πορεία μου με έχει φέρει στον Ολυμπιακό. Μας αξίζει, δουλεύουμε σκληρά, η διοίκηση είναι οργανωμένη, οι αθλήτριες του συλλόγου είναι επαγγελματίες και μπαίνουν στο γήπεδο για να νικήσουν. Εχουμε λίγο χρόνο να χαρούμε αυτή την επιτυχία καθώς στρέφουμε την προσοχή μας στη συνέχεια των υποχρεώσεών μας και στην Ευρώπη». Να σημειώσουμε πως η Χριστοδούλου έφτασε τις επτά κατακτήσεις Κυπέλλου και θέλει άλλη μία για να ισοφαρίσει τη Ρούξι Ντιμιτρέσκου.

Ανάλογη ήταν και η διαχείριση από την Κατερίνα Γιώτα: «Είναι σπουδαίο να δείχνουμε αυτήν τη συνέπεια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία, να μην ξεχνάμε, κρύβει και εκπλήξεις. Θα χαρούμε για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά για λίγο, καθώς πρέπει να κοιτάξουμε τους επόμενους στόχους που μας περιμένουν».

MVP η Χίπε

Πολυτιμότερη αθλήτρια του φάιναλ φορ αναδείχτηκε η Γερμανίδα Σάσκια Χίπε, η οποία έσπευσε να ευχαριστήσει τις συμπαίκτριές της. «Το έπαθλο της MVP είναι το μπόνους και το αφιερώνω στην ομάδα. Αλλωστε χωρίς τις συμπαίκτριές μου δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Μου δίνουν την μπάλα, με εμπιστεύονται και κάνουν τη ζωή μου στο γήπεδο ευκολότερη» είπε η διαγώνια του Ολυμπιακού.

Να σημειώσουμε ότι στους ημιτελικούς ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τον διοργανωτή ΑΟ Θήρας 3-1 (25-21, 28-26, 22-25, 25-21), ενώ ο Πανναξιακός τον Ηλυσιακό 3-0 (25-16, 25-19, 25-20).