Συστήνεται ως σέντερ, η ΑΕΚ τον στρατολόγησε πριν από έναν μήνα για να αναπληρώσει το κενό του Ελόνου, αλλά ο Βινς Χάντερ είναι ένα πεντάρι σε κορμί τεσσαριού.

Ή μήπως ένα τεσσάρι σε κορμί τριαριού; «Ακριβώς. Η θέση μου δεν είναι σέντερ, όπως με θεωρούν στην Ευρώπη, αλλά σμολ φόργουορντ. Στο κολέγιο έπαιζα τριάρι, αλλά εδώ χώθηκα πιο μέσα στη ρακέτα» σχολιάζει γελώντας ο 24χρονος Αμερικανός, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα και στο ΟΑΚΑ μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2015-16 –μάλιστα, το Σάββατο υπήρξε ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στην άνετη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου με 95-79, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα.

Δυο φαντασμαγορικές φάσεις του στο ανοικτό γήπεδο απέδειξαν το προφανές: ο Χάντερ παίζει σαν να είναι σμολ φόργουορντ –ο ίδιος, αυτοσαρκαζόμενος, δηλώνει ότι «είμαι πεντάρι στο επάγγελμα και τριάρι από χόμπι»!

Στην αρχή της φετινής περιόδου ο Χάντερ έπαιξε τέσσερα ματς στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις, από τους οποίους αποδεσμεύθηκε στις 13 Ιανουαρίου, και τότε άνοιξε ο δρόμος της επιστροφής του στην Ελλάδα. «Τώρα είμαι πιο έμπειρος και έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη γνώση του ευρωπαϊκού στυλ. Πριν από δύο εβδομάδες ένιωσα υπέροχα κατακτώντας τον πρώτο τίτλο στην καριέρα μου και νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν υστερεί σε σχέση με τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Εχουμε ταλέντο και εφόσον παίζουμε σκληρά και με καρδιά μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη».

Κόντρα στους Ροδίτες ο Χάντερ παρήγαγε 13 πόντους, πέντε ριμπάουντ, μία τάπα και δύο κλεψίματα, ενώ επέδειξε μια ασυνήθιστη για παίκτη του ύψους του (2,03 μ.) δεξιότητα στον χειρισμό της μπάλας, που του επέτρεψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό καλάθι στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο πρώην παίκτης των Μπίγκχορνς της D-League, του Παναθηναϊκού, της ρωσικής Αφτοντόρ Σάρατοφ και των Γκρίζλις γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ και εκπαιδεύθηκε στην κολεγιακή ομάδα του Τέξας Ελ Πάσο, απ’ όπου αποφοίτησε και ο άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού (1990-92) Αντόνιο Ντέιβις, ο οποίος αγωνίστηκε επί 13 σεζόν στο ΝΒΑ.

Εξι παρατάσεις στη Λευκάδα

Φαγητά που είχαν μπει στον φούρνο κάηκαν, γονείς, συγγενείς και φίλοι ανησύχησαν επειδή οι κλήσεις τους διαρκώς προωθούνταν και πέπλος μυστηρίου κάλυπτε την υπόθεση του αγώνα του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών ανάμεσα στη Νίκη Λευκάδας και στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, ο οποίος λίγο έλειψε να απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές!

Τι είχε συμβεί; Τα κορίτσια αποφάσισαν να σπάσουν όλα τα ρεκόρ και αποδείχθηκαν πραγματικά επτάψυχα, καθώς ο αγώνας διήρκεσε εβδομήντα λεπτά και κρίθηκε στην έκτη παράταση υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 109-106 (κ.δ. 62-62), ενώ οι φιλοξενούμενες κατέθεσαν ένσταση, επειδή δεν μέτρησε ένα καλάθι που πέτυχαν στην εκπνοή του τρίτου έξτρα πενταλέπτου!

Το απόλυτο ρεκόρ στο παγκόσμιο μπάσκετ αποτελούν οι επτά παρατάσεις που έπαιξαν οι κολεγιακές ομάδες του Σινσινάτι και του Μπράντλεϊ στις 21 Δεκεμβρίου του 1981 με σκορ μόλις 75-73.