Οριστικό τέλος επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας στις εκτυπωμένες συνταγές για φάρμακα, ανοίγοντας ακόμη ένα παράθυρο στην ψηφιακή εποχή. Ειδικότερα η τροπολογία που πέρασε στο νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη, καθιερώνει την άυλη συνταγή για τα φάρμακα. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη, η συνταγή ή το παραπεμπτικό δύνανται να είναι ψηφιακά και συνεπώς να εκτελούνται με ψηφιακό τρόπο. Οι λεπτομέρειες τις διαδικασίας δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη, καθώς εκκρεμεί η δημοσίευση σχετικής υπουργικής απόφασης.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ. Κάθε μήνα οι γιατροί τυπώνουν τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια συνταγές στους ασφαλισμένους ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την αγωγή τους φάρμακα. Ομως στη νέα ψηφιακή εποχή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες θα επισκέπτονται το φαρμακείο της γειτονιάς τους χωρίς τυπωμένη συνταγή.

Αναφέροντας το όνομά τους ή έναν αριθμό που θα αντιστοιχεί στο ατομικό ηλεκτρονικό προφίλ, ο φαρμακοποιός θα είναι σε θέση να ενημερωθεί ηλεκτρονικά για τη συνταγή που έγραψε ο γιατρός του ασθενούς.

Οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου εμφανίζονται προβληματισμένοι εκφράζοντας αμφιβολίες σχετικά με την ετοιμότητα του ηλεκτρονικού συστήματος και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας για να καταθέσει τις προτάσεις του.