Χθες που έγραφα για τις διαμαρτυρίες των βουλευτών Θεσσαλονίκης για την τιμωρία του ΠΑΟΚ αναρωτιόμουν πώς γίνεται να λείπει μεταξύ των αγανακτισμένων ο κυρ Μάρκος ο Μπόλαρης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που τώρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Φοβόμουν ότι άλλαξε ομάδα όπως άλλαξε και κόμμα: ευτυχώς όχι. Ο άνθρωπος εξέφρασε την οργή του, όχι βγάζοντας λόγους στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, αλλά με έναν τρόπο πιο μοδάτο: με ένα tweet. έπαιζαν στοίχημα βέβαια.
Καρδούλα
«Αναρωτιόμουν… Τι θα μεθοδεύσουν φέτος για να μην πάρει το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα; Ευρηματικό: «Τραυματισμός από ανεμίζουσα ταινία χαρτιού»! Αντί να τιμωρήσουν τον θεατρίνο, πλαστογραφούν το πρωτάθλημα. Χάθηκε κι η ντροπή!» έγραψε απευθυνόμενος στους ακριβώς 5.572 που για κάποιο (άγνωστο σε μένα λόγο…) τον ακολουθούν στα μονοπάτια του twitter. H ανάρτησή του αυτή εκτιμήθηκε από τριάντα συγκινημένους, θαρρώ, ακόλουθούς του, που τον τίμησαν με μια καρδούλα χθες και ίσως με μια ψήφο αύριο. Δυστυχώς άλλοι τόσοι του επιτέθηκαν με αιχμηρά σχόλια, που δεν θέλω να δημοσιεύσω τιμώντας τη θλίψη του. έπαιζαν στοίχημα βέβαια.
Μελίνα
Εντυπωσιάστηκα πάντως από την ενασχόλησή του με το twitter και κοίταξα με τι ασχολείται. Μεταξύ διάφορων tweet που αφορούν το Eurogroup, την εξωτερική πολιτική και τις ομορφιές της Ελλάδας μας, βρήκα δυο που αναφέρονται στη Μελίνα Μερκούρη. Και ησύχασα: εκτός από την πίστη του στον ΠΑΟΚ, ο κυρ Μάρκος χρησιμοποιεί το twitter και για να μας θυμίζει ότι πάντα παραμένει με το ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο. Η χρήση του twitter γίνεται δηλαδή για βαθιά συναισθηματικούς λόγους…έπαιζαν στοίχημα βέβαια.

Κυρ Αλέκος
Υποθέτω ότι κυρ Μάρκος θα ενστερνίζεται και όσα λέει ο λαός του ΠΑΟΚ περί ανάμειξης του κυρ Αλέκου του Φλαμπουράρη στην πρωτόδικη απόφαση. Ελπίζω, αν τον πετύχει πουθενά, να του εξηγήσει γιατί είναι ντροπή η πλαστογράφηση του πρωταθλήματος και η κατάκτησή του από την ΑΕΚ. Και να του τρίξει και τα δόντια του κυρ Αλέκου απειλώντας τον με δυο tweet, τρία retweet και πέντε τουλάχιστον καρδούλες…έπαιζαν στοίχημα βέβαια.
ΕΡΤ3
Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται συλλαλητήρια ενόψει της έφεσης. Την Τρίτη το βράδυ η ΕΡΤ 3 διέκοψε τη μετάδοση του προγράμματος για να κάνει γνωστή την ανακοίνωση της Θύρας 4: νομίζω είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει συμβεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ 3 τον τελευταίο καιρό. Πέρα πάντως από αυτά, υπάρχει μόνο μία ερώτηση κι αυτή είναι αν ο ΠΑΟΚ έχει τύχη στην έφεση. Υπογραμμίζω ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων κ. Δημήτρης Σκουτέρης, που ήταν στην Τούμπα όταν συνέβη ο τραυματισμός του Γκαρσία, είναι σοβαρός δικαστής και σίγουρα δεν χαίρεται όταν διαβάζει ότι η πρώτη απόφαση ήταν «στημένη», ότι αποτελεί «σκάνδαλο» κ.τ.λ. έπαιζαν στοίχημα βέβαια.
Στρατηγική
Για να έχει μια τύχη ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική: μέχρι τώρα στα δικαστήρια η απόδοσή του ήταν χειρότερη κι από αυτήν που είχε στην Τρίπολη.
Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ έπρεπε απλά να ζητήσουν επανάληψη του αγώνα, τονίζοντας ότι αυτός δεν ξεκίνησε.
Κατά τη γνώμη πολλών φίλων νομικών που ασχολούνται με το αθλητικό δίκαιο, αυτή η στρατηγική θα είχε καλύτερα αποτελέσματα από την άρνηση της σοβαρότητας του περιστατικού και την ένσταση για αντικανονική παρουσία του Γκαρσία στο γήπεδο.
Τροποποίηση
Το περασμένο καλοκαίρι επί των ημερών του καθηγητή Δρόσου, που ήταν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, τροποποιήθηκε το άρθρο με το οποίο πέρυσι είχε τιμωρηθεί ο ΠΑΟ μετά τον τραυματισμό του Βλάνταν Ιβιτς. Τι έγραφε το σχετικό άρθρο; «Εάν από τη ρίψη φωτοβολίδας (ευθείας βολής) ή αντικειμένων υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο, τότε επιβάλλεται διακοπή του αγώνα, χρηματική ποινή από εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές. Ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της μη υπαιτίου ομάδας και στην υπαίτιο αφαιρούνται και τρεις βαθμοί». Τι γράφει σήμερα; «Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές». Ποια είναι η διαφορά; Οτι πέρυσι ο τραυματισμός καθιστούσε τη διακοπή αυτόματη, ενώ φέτος, όπως είναι γραμμένο το άρθρο, ο τραυματισμός είναι ένα πράγμα και η διακοπή κάτι άλλο. Πρόκειται για δικονομική σοφιστεία χωρίς προηγούμενο, που, όμως, επιτρέπει μια κάποια νομική άμυνα. Ο ΠΑΟΚ θα ‘πρεπε να επικαλεστεί το άρθρο, να ισχυριστεί ότι διακοπή δεν υπάρχει, να δεχτεί το περιστατικό και να ζητήσει συγγνώμη, τονίζοντας ωστόσο ότι όλα έγιναν πριν αρχίσει το ματς. Αλλά αντί γι’ αυτό, κήρυξε τον πόλεμο στη λογική, προσπαθώντας να βγάλει τους πάντες τρελούς.
Σοβαρός
Τουλάχιστον ο κυρ Μάρκος ο Μπόλαρης έκανε κάτι πιο σοβαρό: ένα tweet…