Ανήμερα τη γιορτή της Γυναίκας ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμιά όρεξη να πάρει ένα τριαντάφυλλο και δίκην αβροφροσύνης να το κάνει δώρο στη Βασίλισσα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που μάλιστα προχθές γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της. Τουναντίον, πολύ θα ήθελε απόψε (22.00) στο Wizink Center της Μαδρίτης, αντί για ρόδα, να της προσφέρει αγκάθια!

Βεβαίως, για να συμβεί αυτό ο Παναθηναϊκός οφείλει να καθαρίσει τη θολούρα που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό, να ανακτήσει την ταυτότητά του και κυρίως να απαλλαγεί το σύνδρομο από το οποίο προσβάλλεται εκτός Ελλάδος.

Οι Πράσινοι άλωσαν για τελευταία φορά ξένο σπίτι (Βελιγράδι) στις 21 του περασμένου Δεκεμβρίου και έκτοτε έχουν γνωρίσει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς. Ακόμη, έχουν υποστεί πέντε ήττες στα τελευταία επτά ματς της Ευρωλίγκας, κουβαλάνε το άχθος του 85-87 από τον Ολυμπιακό και δεν έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Νίκο Παππά. Τέλος, αντιμετωπίζουν μια ομάδα η οποία επίσης επιθυμεί σφόδρα να ξαναβρεθεί στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού μετά τις τέσσερις ήττες της στους τελευταίους έξι αγώνες.

«Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό, διότι κανείς αντίπαλός τους δεν επιστρέφει εύκολα» τόνισε ο γαλβανισμένος στο Clasico και στις μονομαχίες με τον Πάμπλο Λάσο, Tσάβι Πασκουάλ.