Μία κυρία πρέπει πάντα να τη σέβεσαι. Πόσω μάλλον όταν αυτή είναι η Γιουβέντους και ξέρεις ότι μπορεί να βγάλει αντίδραση σε κάθε στιγμή. Στην Τότεναμ θα πρέπει να κατάλαβαν χθες ότι δεν αρκούν μόνο το ταλέντο και ο ενθουσιασμός. Η Γηραιά Κυρία χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά και 49 δευτερόλεπτα για να το αποδείξει. Σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα έκανε την ανατροπή (2-1) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο ματς στο Τορίνο είχε λήξει 2-2.

Η εξαιρετική Τότεναμ είχε σχεδόν πιστέψει στην πρόκριση, αλλά η Γιουβέντους ήταν αυτή που έχει τη βαριά φανέλα.

Τι κι αν ήταν υποτονική στο πρώτο 45λεπτο, απέναντι σε μία εκρηκτική Τότεναμ που πήγε στα αποδυτήρια με 11 τελικές. Η Γιουβέντους φάνηκε σαν να περίμενε το β’ μέρος για να δείξει τον καλό της εαυτό. Η συζήτηση για το α’ μέρος είχε θέμα τον Νοτιοκορεάτη Σον, που είχε ανοίξει το σκορ για την αγγλική ομάδα με αρκετή δόση τύχης. Ο 25χρονος επιθετικός, κορυφαίος χθες για την Τότεναμ, έχει πετύχει τα 14 από τα 16 φετινά του γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις) στο Γουέμπλεϊ. Αυτό ξεχάστηκε στο β’ μέρος. Το πρώτο γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα σε 11 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ είχε πολύ μεγαλύτερη αξία.

Η είσοδος των Ασαμόα και Λιχτστάινερ έδωσε μεγαλύτερη ενέργεια στη Γιουβέντους. Κι έτσι φτάσαμε σε εκείνο το τρίλεπτο (64′-67′) που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο να ξεχάσει η Τότεναμ. Πρώτα ο Ιγκουαΐν ισοφάρισε και έπειτα από 2.49” έδωσε την ασίστ στον Ντιμπάλα για την ανατροπή.

Η Τότεναμ προσπάθησε, αλλά η ιταλική άμυνα απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι έχει την εμπειρία και την ικανότητα να αντέχει στην πίεση. Τεράστια εμφάνιση από τον Τζόρτζιο Κιελίνι, αλλά τι μπορεί να πει κανείς και για τον Αντρέα Μπαρτζάλι στη φάση του 89′: η μπάλα στην κεφαλιά του Χάρι Κέιν προσέκρουσε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο αμυντικός της Γιουβέντους την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή.

Ηττα εντός μετά από 15 ματς

«Για 50 λεπτά δεν κάναμε τίποτα. Οταν αρχίσαμε όμως να παίζουμε ποδόσφαιρο, κάναμε σε ελάχιστα λεπτά την ανατροπή. Χρειαστήκαμε και την τύχη, αλλά κι αυτή είναι απαραίτητη σε μία διοργάνωση όπως το Τσάμπιονς Λιγκ», είπε ο Μπαρτζάλι. Σημειώνουμε ότι η Τότεναμ ηττήθηκε στο Γουέμπλεϊ ύστερα από 15 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις!

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι και η Μάντσεστερ Σίτι, παρά την ήττα στο Ετιχαντ από τη Βασιλεία με 2-1. Η Σίτι είχε νικήσει στο πρώτο ματς με 4-0, ενώ η χθεσινή ήττα ήταν η πρώτη εντός από τον Δεκέμβριο του 2016.