Η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων και η σύλληψη ενός τουλάχιστον από τους δράστες της επίθεσης –με πέντε τραυματίες –το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου στο στέκι Φαβέλα στον Πειραιά, αλλά και η ανάδειξη της εμπλοκής κι άλλων ατόμων στη δράση των οργανώσεων Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές και Combat 18 αποτελούν τις προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τη σύλληψη 11 μελών των ναζιστικών οργανώσεων στην Αθήνα, τα Ιωάννινα και τις Σερρες.
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 10-12 έρευνες κατοικιών στη Νέα Σμύρνη, στο Μενίδι, στη Βάρη, στο Χαϊδάρι, στην Καλλιθέα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, καθώς και σε Ιωάννινα και Σέρρες και εντόπισε 50 κιλά νιτρική αμμωνία (υλικό που χρησιμοποιείται για αυτοσχέδιες βόμβες), βόμβες μολότοφ, κυνηγετικά όπλα, κροτίδες, ρόπαλα, σιδερογροθιές και ποσότητες ναρκωτικών. Οπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι συλληφθέντες είχαν επαφή με πυρήνες 2-5 ατόμων από τις φασιστικές ομάδες Εθνικοσοσιαλιστική Ολική Αντίσταση, Inferno NS από την Ναύπακτο, Αυτόνομοι Πειραιά, Ανένταχτοι Εθνικιστές της Πάτρας, Μαχητικοί Πυρήνες, Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης, Εθνικιστικός Πυρήνας Ιχώρ (πάλι από τη Θεσσαλονίκη) Σύντροφοι και Συντρόφισσες από την Ξάνθη, Καβαλιώτες Εθνικιστές, Ανένταχτοι Σύντροφοι από την Κύπρο και το νέο ΜΑΒΗ. Η τελευταία παραπέμπει στην περίπτωση παραστρατιωτικών «κομάντος» άγνωστης προέλευσης που φέρεται να προχωρούσαν σε «σαμποτάζ» σε περιοχές της Νότιας Αλβανίας.
ΠΟΙΟΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι από το κάδρο των τωρινών ερευνών για την υπόθεση των ναζιστικών οργανώσεων λείπουν πρόσωπα με οργανωτικό κι επιχειρησιακό ρόλο που έδρασαν την προηγούμενη δεκαετία και φέρεται να έχουν προχωρήσει σε 50 εμπρηστικές κι άλλου τύπου επιθέσεις. Επιπλέον, από τη λίστα των επιθέσεων που έχουν τεκμηριωθεί, λείπουν αρκετές –κυρίως σε κατοικίες Ρομά, μεταναστών κ.ά. Ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα πρόσωπα που συνδέουν τις δύο ναζιστικές οργανώσεις με τον «Περίανδρο», πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που είχε κατηγορηθεί για τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή το 1998, είχε διαφύγει στη Βενεζουέλα κι ύστερα είχε αποκαλύψει την έκνομη δράση της οργάνωσης. Ο «Περίανδρος» εμφανίζεται ως το πρότυπο των συγκεκριμένων ναζιστικών οργανώσεων, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ποια μπορεί να είναι η τυχόν επαφή κι ο σύνδεσμος με τους τωρινούς «ακολούθους» του. Οσον αφορά την επίθεση στο στέκι Φαβέλα προ 15 ημερών από ομάδα ατόμων που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής (σ.σ.: ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και η δικηγόρος Ελευθερία Τομπατζόγλου που εκπροσωπεί νομικά την οικογένεια του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα) η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναγνωρίσει έναν από αυτούς που είναι μέλος της Χρυσής Αυγής κι έχει συμμετάσχει σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και σε δικαστήρια.