Από τη μια, ο καλός του ο καιρός και, από την άλλη, ο κακός του δαίμονας, ιδού πώς προσδιορίζεται από σημειολογικής πλευράς ο αποψινός (21:00) αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπάμπεργκ.

Παραμονή των 93ων γενεθλίων του συλλόγου οι Πειραιώτες (17-7) υποδέχονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μια «ύπουλη» –όπως τη χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος –ομάδα που τους στοιχειώνει από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους. Το αποτέλεσμα; Σε σύνολο επτά αγώνων, οι Γερμανοί (9-15) έχουν αναδειχθεί νικητές στους πέντε, μάλιστα η ήττα που γνώρισε ο Ολυμπιακός 72-71 στις 10 Μαρτίου του 2016 με το τρίποντο τού (νυν Ερυθρόλευκου) Γιάνις Στρέλνιεκς, απέβη καταδικαστική φράζοντας τον δρόμο του προς τα πλέι οφ, για πρώτη φορά ύστερα από έντεκα απανωτές συμμετοχές.

Τότε οι Βαυαροί είχαν χαλάσει τα γενέθλια του Ολυμπιακού, ο οποίος απόψε, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση, θα επιδιώξει να πετύχει την πέμπτη συνεχή νίκη του στην Ευρωλίγκα και να αποδείξει ότι βρίσκεται για τα καλά στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Οι τρις πρωταθλητές Ευρώπης θα υποδεχθούν τον επί δυο συναπτές σεζόν παίκτη τους, Ντάνιελ Χάκετ με τον οποίο, όπως σχολίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, «μπορεί αν χωρίσαμε, αλλά έχουμε μια πολύ όμορφη και ειλικρινή σχέση». Πράγματι αυτή η σχέση είναι τόσο όμορφη και ειλικρινής, ώστε το βράδυ που ο «Coach Bullet» ανακοίνωσε τηλεφωνικώς στον ιταλό γκαρντ ότι χωρίζουν οι δρόμοι τους, πλάνταξαν και οι δυο στο κλάμα!

Ο Βασίλης Σπανούλης θα ξαναβρεθεί ενώπιος ενωπίω στον άλλοτε συμπαίκτη του σε όλα τα ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, αδελφικό φίλο και κουμπάρο του Νίκο Ζήση, ωστόσο από αυτό το σουαρέ θα απουσιάσει ο πρώην προπονητής τους (στην Εθνική του 2013) Αντρέα Τρινκιέρι τον οποίο διαδέχθηκε προσωρινά ο συνεργάτης του Ηλίας Καντζούρης, ενώ απόψε θα ντεμπουτάρει στον πάγκο ο συμπατριώτης του Λούκα Μπάνκι.

Ο νέος προπονητής της Μπάμπεργκ θα ανταμώσει πάλι με τον Μπόμπι Μπράουν τον οποίο είχε στη δούλεψη του πριν από πέντε χρόνια στη Σιένα και μάλιστα στις 18 Ιανουαρίου του 2013 πανηγύρισαν μαζί και με τον τότε παίκτη της ιταλικής ομάδας Ντάνιελ Χάκετ τη νίκη στο ΣΕΦ με 74-72 χάρη στο λέι απ του αμερικανού γκαρντ στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Η σατανική σύμπτωση είναι ότι τότε ο Μπράουν είχε αντικαταστήσει στη γερμανική ομάδα τον τωρινό συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Μπράιαν Ρόμπερτς (2009-12)!

Κατά τα ειωθότα (στους μεταξύ τους αγώνες), στις 14 Δεκεμβρίου του 2017, η Μπάμπεργκ έριξε στο κανναβάτσο τον Ολυμπιακό με 67-65, ο οποίος είχε προηγηθεί με 62-52 αλλά σκόραρε μόλις τρεις πόντους διά χειρός Στρέλνιεκς στα τελευταία έξι λεπτά.