Το ιταλικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησε τον Νταβίντε Αστόρι που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή σε ξενοδοχείο του Ούντινε, όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Φιορεντίνα, για το ματς με την Ουντινέζε.

Με δάκρυα στα μάτια, οι συμπαίκτες του στους Βιόλα, εκπρόσωποι απ’ όλες τις ομάδες της Α’ Ιταλίας, αλλά και 8.000 οπαδοί της ομάδας ήταν στη Βασιλική του Τιμίου Σταυρού στη Φλωρεντία για το τελευταίο αντίο στον capitano, αλλά και για να συμπαρασταθούν στους γονείς του, τα αδέλφια του και τη σύντροφό του Φραντσέσκα Φιορέτι.

Η αντιπροσωπεία της Γιουβέντους, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και τους Μπουφόν, Κελίνι, Ντε Σίλιο, Μαρκίσιο, Πιάνιτς, Ρουγκάνι, έφτασε στη Φλωρεντία με πτήση τσάρτερ από το Λονδίνο. Μεταξύ άλλων ήταν ακόμα οι Φραντσέσκο Τότι, Αντρέα Πίρλο, Λουτσιάνο Σπαλέτι και Χαβιέρ Ζανέτι με παίκτες της Ιντερ και ακόμα ο Μάρκο φαν Μπάστεν, ο Εμίλιο Μπουντραγένιο και ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ιταλίας Τζιαν Πιέρο Βεντούρα.

Εκ μέρους των παικτών της Φιορεντίνα, αποχαιρέτησε τον Αστόρι ο Κροάτης Μίλαν Μπάντελ που παίρνει πλέον το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Κλείνοντας τον λόγο του, ο Μπάντελ είπε: «Τα πρωινά, όταν έμπαινες στην αίθουσα του μασάζ, άναβες το φως. Αυτό είσαι για όλους μας».