Στο ντέρμπι της Λεωφόρου ο τραυματισμός του Ίβιτς οδήγησε τους τακτικούς δικαστές, πρωτόδικα και στην εφέσεων, στην τιμωρία του Παναθηναϊκού βάση των κανονισμών και του Πειθαρχικού Κώδικα. Ότι προβλεπόταν εφαρμόστηκε, όπως έπρεπε να εφαρμοστεί. Το ματς διακόπηκε με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς στα χαρτιά και ο Παναθηναϊκός εκτός από τον μηδενισμό και το -3.

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τη φωτοβολίδα ευθείας βολής στον Φινμπόγκασον εφαρμόστηκαν ξανά οι κανονισμοί και ο Πειθαρχικός κώδικας. Το ντέρμπι δεν ξεκίνησε καν, καλή ώρα όπως και αυτό της Τούμπας, και ο Παναθηναϊκός και τότε τιμωρήθηκε πρωτόδικα και στην εφέσεων με μηδενισμό και -3.

Ηθικό δίδαγμα; Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου, ως μέλος της… εξυγίανσης του Ιβάν Σαββίδη και του Μελισσανίδη τιμωρήθηκε ως όφειλε βάση του Πειθαρχικού κώδικα.

Στην Τούμπα τι διαφορετικό έγινε από τα δύο παραπάνω περιστατικά; Τίποτα διαφορετικό. Και οι δύο περιπτώσεις, ματς που ξεκίνησε και διακόπηκε, ματς που δεν ξεκίνησε καθόλου, οδήγησαν στην ίδια τιμωρία γιατί απλά αυτά προέβλεπε ο Πειθαρχικός Κώδικας και οι κανονισμοί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ