Οπως είχε προαναγγείλει η «Ομάδα», το πρωί της Πέμπτης αναμενόταν να πέσουν τα πρώτα μπετά στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μια διαδικασία που όντως άρχισε χθες και σηματοδοτεί τον νέο κύκλο εργασιών κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς». Η πρώτη πλάκα τοποθετήθηκε απέναντι από την παλιά «Σκεπαστή», παρουσία μάλιστα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το εργοτάξιο μετά την ημέρα του Αγιασμού που είχε πραγματοποιηθεί στον χώρο.

Η «Ομάδα» βρέθηκε χθες το πρωί στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατέγραψαν όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο οικόπεδο της Ενωσης, ενώ συνομιλήσαμε και με τον υπεύθυνο του εργοταξίου, τον γενικό διευθυντή της Dimand, Πάνο Παναγιωτίδη.

Ο Μελισσανίδης έφτασε στη Νέα Φιλαδέλφεια λίγο μετά τις 11.00. Εκεί τον περίμεναν ο Αλέξανδρος Μεταξάς από την Ερμώνασσα ΑΕΚ, οι Γιώργος και Παναγιώτης Βαγενάς της Βαγενάς Τεχνική Εταιρεία, ο Χρήστος Παπαδημητρίου της Δικέφαλος 1924 ΑΕ και ο Πάνος Παναγιωτίδης της Dimand.

Ο παράγοντας ξεναγήθηκε στο οικόπεδο, ενώ ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων σε σύσκεψη που έγινε στο κεντρικό κοντέινερ του εργοταξίου. Εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και δίνοντας εντολή για να προχωρήσουν όλα όσα απαιτούνται το συντομότερο.

Ο επικεφαλής της ΑΕΚ αποχώρησε από τη Νέα Φιλαδέλφεια λίγο μετά τις 12.00, αφού πρώτα είχε συνομιλήσει για λίγο και με κάποιους φίλους της Ενωσης που παρακολουθούσαν τις εργασίες. Οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους για την προσπάθεια να επιστρέψει η ομάδα στη φυσική της έδρα και δήλωσαν ανυπόμονοι να δουν ξανά την ΑΕΚ στον τόπο που κάποτε βρισκόταν το Νίκος Γκούμας.

«Κανένα πρόβλημα»

Από την επίσκεψή μας στον χώρο προέκυψε πως οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο οικόπεδο της ΑΕΚ είναι πολλές. Αφού πλέον υπάρχουν τμήματα που έχουν καλυφθεί πλήρως με τσιμέντο, την ίδια στιγμή που οι σιδεριές έχουν πάρει τη θέση τους στο οικόπεδο. Τα φορτηγά μετέφεραν μεγάλες ποσότητες οικοδομικών υλικών και χώματος ασταμάτητα, ενώ περισσότερα από 100 άτομα εργάζονταν σε κάθε γωνιά. Με τον υπεύθυνο του εργοταξίου, Πάνο Παναγιωτίδη, να μας αποκαλύπτει μάλιστα πως άμεσα, θα χρειαστούν και επιπλέον χέρια! Φέρνοντας τον αριθμό των εργατών στο οικόπεδο κοντά στους 300!

Η συγκεκριμένη διαδικασία της θεμελίωσης θα συνεχιστεί για τους επόμενους μήνες, την ίδια στιγμή που θα προχωρούν και οι εργασίες εκτός του οικοπέδου. Αυτές οι εργασίες αφορούν την κατασκευή των τεσσάρων πυλώνων αλλά και των εξεδρών της «Αγια-Σοφιάς», που θα παραδοθούν στο εργοτάξιο προς το φθινόπωρο.

«Είμαστε μέσα στους χρόνους που έχουμε θέσει και όλα προχωρούν βάσει του χρονοδιαγράμματος. Δεν έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα και άμεσα το γήπεδο θα αρχίσει να αποκτά μορφή», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που μας επεφύλαξε ο Πάνος Παναγιωτίδης αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών. Παράλληλα έθεσε τον ορίζοντα της ολοκλήρωσής τους σε περίπου 14 μήνες από τώρα.