Η ΤΣΣΚΑ έκανε τη μεγάλη ανατροπή καθώς, παρότι είχε ηττηθεί από τη Λυών 1-0 στη Μόσχα, νίκησε 3-2 στη Γαλλία και πέρασε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Απογοήτευση για τη Λυών, καθώς ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο γήπεδό της.

Η Ζάλτσμπουγκ έγινε η πρώτη αυστριακή ομάδα που προκρίθηκε στην προημιτελική φάση, καθώς ολοκλήρωσε την έκπληξη αποκλείοντας την Ντόρτμουντ (0-0 και 2-1 στη Βεστφαλία).

Εντυπωσιάζει η Λειψία στην πρώτη ευρωπαϊκή της παρουσία. Από το Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται στην οκτάδα του Γιουρόπα, καθώς απέκλεισε τη Ζενίτ φεύγοντας από την Αγία Πετρούπολη με ισοπαλία (1-1) και έχοντας νικήσει 2-1 στη Γερμανία.

Η Αρσεναλ νίκησε και στο Εμιρέιτς τη Μίλαν (3-1), η οποία προηγήθηκε αλλά δέχτηκε την ισοφάριση με πέναλτι που έδειξε ο σουηδός διαιτητής Γιόνας Ερικσον σε… βουτιά του Γουέλμπεκ!

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν η νικήτρια στο θρίλερ με την Πλζεν στην Τσεχία. Ο πρώτος σκόρερ της Σπόρτινγκ, Ντoστ, έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις, αλλά ο Μπατάλια έδωσε την πρόκριση στην παράταση.

Λούκας Λέιβα και Ντε Φράι «καθάρισαν» για τη Λάτσιο, που νίκησε 2-0 την Ντιναμό στο Κίεβο (πρώτο ματς 2-2).

Η Μαρσέιγ συνεχίζει, καθώς νίκησε και στο Σαν Μαμές την Μπιλμπάο (2-1), ενώ ακόμα πιο εύκολη ήταν η πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης που συνέτριψε στη Μόσχα τη Λοκομοτίβ (5-1).