Ενα από τα βασικότερα εμπόδια για τη δημιουργία ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ δεν υφίσταται πλέον ύστερα από σχετική απόφαση της Κομισιόν, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ιστορικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο της Γηραιάς Ηπείρου.
Η ασφαλιστική δικλίδα που κατείχε η UEFA εμποδίζοντας τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους να αυτονομηθούν και να συγκροτήσουν ένα κλειστό πρωτάθλημα, τη Σούπερ Λιγκ, ήταν η απειλή του αποκλεισμού των ομάδων από τα εθνικά πρωταθλήματα και των παικτών από τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων.
Μια απόφαση ωστόσο που αφορά δύο ολλανδούς αθλητές του πατινάζ ταχύτητας, του Μαρκ Τάιτερτ και του Κιλς Κέρστχολτ, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στους πλούσιους της Ευρώπης για να πραγματοποιήσουν τα μεγάλα τους σχέδια. Οι δύο Ολλανδοί είχαν προσφύγει κατά της Διεθνούς Ομοσπονδίας του αθλήματός τους, της ISU, γιατί τους απαγόρευε να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες που δεν διοργανώνονταν υπό την αιγίδα της.
Τα αρμόδια όργανα της Κομισιόν έκριναν πως η ISU κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της και κατά συνέπεια πρέπει να αλλάξει τους κανόνες της.
Η συγκεκριμένη απόφαση έχει αντίκτυπο και στο ποδόσφαιρο, καθώς ουσιαστικά εξουδετερώνει την απειλή της UEFA στη δυνάμει δημιουργία της ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ.
Ταχύτατες εξελίξεις
Πληροφορίες του SportBild αναφέρουν πως πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Σύμφωνα με το σχέδιο, στη Σούπερ Λιγκ θα συμμετέχουν 24 ομάδες από τα πέντε ισχυρότερα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία) και δεν θα υπάρχουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί.
Η Μπουντεσλίγκα θα εκπροσωπηθεί από τις Μπάγερν και Ντόρτμουντ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε ήταν από τους υπέρμαχους της ιδέας για τη δημιουργία ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ, ακόμα και ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος. Οσο βρισκόταν στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ενωσης Συλλόγων, ο Κάλε κρατούσε ωστόσο ουδέτερη στάση και πρόσφατα είχε απορρίψει την ιδέα της Σούπερ Λιγκ για να προστατευτούν τα εθνικά πρωταθλήματα.
Ομως οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός και τα χρήματα είναι πολλά για να τα αρνηθούν οι πάντα ακόρεστες ομάδες.