Είναι ξεκάθαρο πως στις μέρες που διανύουμε ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Να βγαίνει και να υποστηρίζει τη δική του αλήθεια. Ας δούμε τον Παντελή Καπετάνο, έναν φορ που πέρασε μεγάλο μέρος της (αθλητικής) ζωής του στη Ρουμανία και μίλησε σε ιστοσελίδα της χώρας των Βαλκανίων: «Ο τίτλος στην Ελλάδα δεν κρίνεται πλέον στο γήπεδο, αλλά στο δικαστήριο και αυτό είναι πρόβλημα». Ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Μαουρίσιο, έκανε την εξής τοποθέτηση σχολιάζοντας τα εγχώρια δρώμενα στη Ρωσία: «Εμείς έχουμε αποδείξει στην Ελλάδα ότι αν αποφασίζονταν όλα μέσα στο γήπεδο, έντεκα εναντίον έντεκα, ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρωταθλητής». Δεκτές οι όποιες απόψεις υπάρχουν και άλλωστε, καλό είναι να προκύπτουν διαφωνίες γιατί έχει ενδιαφέρον να παρατίθενται επιχειρήματα. Ωστόσο, αν το δούμε αναλυτικότερα, σαφώς και θα θέλαμε να μάθουμε τι προτείνουν όχι οι δύο προαναφερθέντες, αλλά και όσοι λιώνουν την καραμέλα περί τίτλου που δεν κρίνεται στα γήπεδα. Τι προτείνουν αν χουλιγκανίζουν οπαδοί στα γήπεδα; Τι επιθυμούν να συμβαίνει σε περίπτωση επεισοδίων και τραυματισμού προπονητή ή ποδοσφαιριστών; Τι θα ζητούσαν αν έβλεπαν έναν παράγοντα να μπαίνει με όπλο στον αγωνιστικό χώρο; Να εφαρμόζονται ή όχι οι νόμοι και οι διατάξεις; Γιατί από αυτό πρέπει να αρχίσουμε την κουβέντα. Οχι να φτάνουμε στο τέλος. Να αποφασίσουμε ξεκάθαρα και με κάθε ειλικρίνεια την ανάγκη να πέφτουν καμπάνες σε όσους παρεκτρέπονται. Αυτό δεν ζητούν άλλωστε UEFA, υφυπουργός και έχουν συμφωνήσει οι ομάδες; Δεν πρόκειται για το σημείο-κλειδί προκειμένου να επιστρέψουμε σε αγωνιστική δράση;

Ιράν με Μασούντ

Στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ, για τα φιλικά με Τυνησία και Αλγερία βρίσκεται ο μέσος της ΑΕΚ, επιστρέφοντας έτσι στην Εθνική της πατρίδας του ύστερα από 7 μήνες. Θυμίζουμε ότι ο άσος από το Ιράν είχε τεθεί εκτός ομάδας λόγω της συμμετοχής του στο ματς του Πανιωνίου με την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ το περασμένο καλοκαίρι. Σύλλογο μιας χώρας που το Ιράν δεν αναγνωρίζει ως κράτος.

Σπόρτιγκ

Πανηγυρίζουν στα Πατήσια και έχουν τους λόγους τους. Τα κορίτσια της ομάδας ύστερα από 10 χρόνια γιόρτασαν την επιστροφή τους στην Α1 του μπάσκετ. Εκεί, δηλαδή, που ουσιαστικά ανήκουν. Κρίμα που ο παράγοντας-σημείο αναφοράς για τον Σπόρτιγκ, ο Βασίλης Σακκόπουλος, δεν ζει πια για να φουσκώσει από υπερηφάνεια…

Ημιμαραθώνιος

Το κερδισμένο στοίχημα του αγώνα εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο στην έβδομη διοργάνωσή του, με πάνω από 20.000 ανθρώπους να αψηφούν τη συννεφιά (και αργότερα βροχή για τους δρομείς του αγώνα των 5 χλμ.) και να ξεχύνονται στους δρόμους της Αθήνας, συμμετέχοντας στον πρώτο ανοιξιάτικο αγώνα της χρονιάς, αποδεικνύοντας το πόσο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας το δρομικό κίνημα. Ο Κώστας Γκελαούζος, ο κορυφαίος δρομέας των μεγάλων αποστάσεων την τελευταία διετία, ήταν ο νικητής του αγώνα με 1 ώρα 08.30, ενώ στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση μέχρι σήμερα στην καριέρα της, παίρνοντας την πρωτιά σε 1 ώρα 20.01. Ατραξιόν της διοργάνωσης η 12χρονη (!) Γλυκερία Σκάρκου (φωτογραφία) που πήρε την 3η θέση στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Πινγκ-πονγκ

Τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στο πινγκ-πονγκ για τον Ολυμπιακό στους άντρες, με θρίαμβο (4-0) επί του Παναθηναϊκού στο καθοριστικό παιχνίδι. Τον τίτλο όμως πήραν και οι γυναίκες του Ολυμπιακού για πρώτη φορά έπειτα από εννέα χρόνια (19ος τίτλος στην ιστορία τους), μετά την ήττα του ΔΑΟ Ταύρου από τον Φοίνικα Πειραιά με 4-3.