Αρης και ΟΦΗ κλείδωσαν την άνοδο και μεθαύριο θα αναμετρηθούν στο Ηράκλειο με έπαθλο την πρώτη θέση στη Φούτμπολ Λιγκ.

Η κεφαλιά του Δεληζήση (5′) έδωσε στον Αρη τη νίκη επί της Δόξας Δράμας και στο Κλεάνθης Βικελίδης 15.000 φίλοι της ομάδας έστησαν πάρτι ανόδου. Ανάλογες στιγμές έζησαν και οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ στην επιστροφή τους στο Ηράκλειο το βράδυ του Σαββάτου και ενώ είχε προηγηθεί το επιβλητικό 3-0 επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα.

Αρης και ΟΦΗ έχουν πλέον διαφορά 13 βαθμών από την Παναχαϊκή, η οποία έχασε κάθε ελπίδα ανόδου.

Ο προπονητής του Αρη, Δημήτρης Σπανός, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ: «Θέλουμε και την πρωτιά και το αήττητο. Αυτό θέλει δουλειά, προσοχή και τύχη. Σίγουρα και οι δύο δεν θα έχουμε πολύ άγχος. Το σημαντικό είναι να ευχαριστηθεί ο κόσμος ένα ματς με λιγότερο άγχος από το κανονικό. Σίγουρα θα γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της νίκης και αυτής της πορείας, γιατί η διαφορά μάς δίνει μία ασφάλεια. Ομως θα μας δώσει τη σιγουριά όταν όλα κριθούν και μαθηματικά. Συνεχίζουμε…».

Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος, έσπευσε να ρίξει τους τόνους: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Μέχρι να γίνει μαθηματικά, θα είμαστε σοβαροί για να παίρνουμε νίκες. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας στο ματς με τον Αρη». Δύο γκολ για τον ΟΦΗ σημείωσε ο Δημήτρης Μάνος, ο οποίος έφτασε τα 18 και εξακολουθεί να είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Αλλο ένα σημείωσε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος διανύει την πλέον παραγωγική χρονιά του.

Ο Εργοτέλης. Πάρτι αλλά για διαφορετικό λόγο στήθηκε και χθες στο Ηράκλειο, καθώς ο Εργοτέλης συνέτριψε με 5-1 τον Παναιγιάλειο σημειώνοντας τρία γκολ σε οκτώ λεπτά και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του. Πρωταγωνιστής ο Βέλγος Ούγκο Κάιπερς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Τσάπαλος), ενώ είχε και δοκάρι. Αλλα δύο γκολ σημείωσε ο Εφορντ και ένα ο Σταματάκος. Για τους φιλοξενουμένους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σταματής.

Αποχαιρετά η Καλλιθέα. Αντίθετα, κατήφεια υπήρχε στην Καλλιθέα, καθώς το γκολ του Καλί στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα Πόντου και πλέον οι γηπεδούχοι χρειάζονται ένα θαύμα για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Αλλα αποτελέσματα: Σπάρτη – Κισσαμικός 1-3, Απόλλων Λάρισας – Τρίκαλα 0-1, ΑΕ Καραϊσκάκης – Αιγινιακός 2-0, Βέροια – Πανσερραϊκός 0-3 (ά.α.), Αχαρναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας 0-3 (ά.α.).

Βαθμολογία: ΟΦΗ και Αρης από 60, Παναχαϊκή 47, Δόξα Δράμας 43, Απόλλων Πόντου 41.