Η παρουσία του διάσημου αμερικανού σκηνοθέτη Στίβεν Μπερνστάιν στη Σύρο και η απονομή που έκανε στους νικητές μπορεί να έδωσαν ιδέες στη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Ο πρώτος στόχος της χρονιάς έγινε πραγματικότητα με την κατάκτηση του τροπαίου στο Λιγκ Καπ, ακολουθούν οι τελικοί του Τσάλεντζ Καπ, το Κύπελλο και το πρωτάθλημα και όλη αυτή η πορεία μπορεί να σκηνοθετηθεί με ιδανικό τρόπο από τον Μπερνστάιν, ο οποίος σε πρώτη φάση έδωσε την… ευχή του στους Ερυθρόλευκους ενόψει των ευρωπαϊκών τελικών: «Η απονομή ήταν καλά σκηνοθετημένη με τα εφέ… Μου έδωσαν πολλές ιδέες για το καινούργιο μου σενάριο. Εμαθα πως οι Κόκκινοι, στους οποίους έκανα και την απονομή, θα αγωνιστούν σε λίγες μέρες στον τελικό της Ευρώπης. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω να είμαι τυχερός που έκανα την απονομή».

Επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά (και συνολικά πέμπτη) το Λιγκ Καπ και έφτασε στους 51 τίτλους στην Ελλάδα (27 Πρωταθλήματα, 17 Κύπελλα, 5 Λιγκ Καπ, 2 Σούπερ Καπ) και 53 μαζί με τα δύο Ευρωπαϊκά.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού γιόρτασαν με την ψυχή τους το πρώτο φετινό τρόπαιο, ωστόσο αμέσως μετά το μυαλό τους πήγε στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό με τη Ραβέννα, την Τετάρτη, επί ιταλικού εδάφους. «Ελπίζω ότι θα είναι μόνο η αρχή. Το πρώτο τρόπαιο μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για το παιχνίδι στην Ιταλία. Ελπίζω ότι θα γράψουμε ιστορία για τον Ολυμπιακό. Η συγκέντρωσή μας στρέφεται στο ματς της Τετάρτης και ελπίζουμε να συμβεί κάτι πολύ όμορφο στις 11 Απριλίου στο ΣΕΦ», είπε ο ολλανδός ακραίος Γερούν Ραουβέρντινκ, που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Σοβαροί με κάθε αντίπαλο

«Kρατάμε το γεγονός ότι η ομάδα παρουσιάζεται απόλυτα σοβαρή και συγκεντρωμένη απέναντι σε όλους τους αντιπάλους, είτε είναι ρωσικά μεγαθήρια, είτε είναι ομάδες της Volleyleague. Είναι κάτι που προσωπικά μου δίνει δύναμη και κουράγιο ενόψει των δύο δύσκολων τελικών με τη Ραβέννα» είπε ο λίμπερο του Ολυμπιακού, Γιώργος Στεφάνου.

Για την ιστορία, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο τρόπαιο χωρίς να χάσουν σετ, καθώς επικράτησαν με 3-0 του Φοίνικα Σύρου στον ημιτελικό και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον τελικό.

Ο αρχηγός Κώστας Χριστοφιδέλης αφιέρωσε το τρόπαιο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και έδωσε το σύνθημα για τους τελικούς: «Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη. Είμαστε έτοιμοι για τη σειρά των πολύ δύσκολων παιχνιδιών με τη Ραβέννα».

«Κάναμε ένα πρώτο βήμα και έχουμε μπροστά μας την επίτευξη των υπόλοιπων στόχων. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα των συνεχόμενων και σημαντικών αγώνων που κρίνουν τίτλους. Είναι τύχη για εμάς που έχουμε τόσους αγώνες, καθώς έχουμε προκριθεί στους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ» δήλωσε ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.