«Το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα, γιατί θέλουμε να πάμε στο φάιναλ φορ και πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε».

Η Ζαλγκίρις μπορεί να νίκησε σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο (όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας) παιχνίδι τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, αλλά οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν στο ΣΕΦ σε λίγες μέρες όπου θα ανοίξει το γαϊτανάκι της δικής τους σειράς στα πλέι οφ με φόντο –και τελικό προορισμό για την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες –το Βελιγράδι.

Ο Κάιλ Ουίλτζερ, μιλώντας στα «ΝΕΑ» λίγο μετά το δραματικό τέλος του αγώνα με τους Λιθουανούς τη Μεγάλη Παρασκευή (ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην εκπνοή της παράτασης από καλάθι του Γιανκούνας 86-85), παραδέχεται ότι η ομάδα του δεν έπρεπε να χάσει τη διαφορά των 16 πόντων που είχε πάρει στο 26′ (59-43) και πως αυτό αποτελεί το καλύτερο μάθημα για τη συνέχεια.

«Σε τέτοια παιχνίδια είναι σημαντικό να κρατάς το προβάδισμα, αλλά και να μην ξεχνάς ποτέ ότι όλα τελειώνουν όταν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας» λέει ο νεαρός, που περιμένει πώς και πώς να φτάσει με την ομάδα του σε ένα φάιναλ φορ.

Ο πατέρας του Γκρεγκ Ουίλτζερ ήταν μπαρουτοκαπνισμένος στα φάιναλ φορ, καθώς είχε δώσει το «παρών» με τον Αρη, τόσο στην πρώτη διοργάνωση της ιστορίας (το 1988 στη Γάνδη) όσο και το 1989 στο Μόναχο, καθώς ήταν ο μοναδικός ξένος που είχε επιλέξει τότε ο Γιάννης Ιωαννίδης για την ομάδα του.

Αντίθετα, ο γιος του Κάιλ Ουίλτζερ είναι ένας από τους οκτώ ξένους του Ολυμπιακού, καθώς στη σύγχρονη Ευρωλίγκα επιτρέπεται απεριόριστος αριθμός αλλοδαπών.

Ο ίδιος στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις έπαιξε (όπως και οι υπόλοιποι) και για τους μεγάλους απόντες (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Τιλί, ΜακΛίν) που για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να ενισχύσουν τους Ερυθρόλευκους αλλά αναμένεται να επιστρέψουν για τη φάση των πλέι οφ που ξεκινά –για αυτό το ζευγάρι –την Τετάρτη 18 Απριλίου στο ΣΕΦ.

Ο Ουίλτζερ προσπάθησε να κλειδώσει το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, αφού ήταν αυτός που έστειλε τον αγώνα στην παράταση με κάρφωμα στην εκπνοή του κανονικού αγώνα, ενώ είχε δώσει το προβάδισμα (85-84) στην ομάδα του με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι έπειτα από άστοχη βολή του ΜακΛίν στα 9” πριν από το τέλος της παράτασης. Ο Γιανκούνας όμως του έκλεψε τη δόξα της νίκης.

«Ναι, τι να τα κάνω αυτά τα καλάθια που πέτυχα. Δεν έχουν την παραμικρή σημασία για την ομάδα αφού χάσαμε. Ελπίζω την επόμενη φορά να είναι κάποιο νικητήριο, εγώ θα είμαι έτοιμος να το πάρω πάντως όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου» λέει με έμφαση ο νεαρός, που είδε και αυτός την ομάδα του να εμφανίζει τα ίδια συμπτώματα με πέρυσι, εξασφαλίζοντας νωρίς το πλεονέκτημα έδρας αλλά χάνοντας στη συνέχεια τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια. Πλέον οι ομάδες βρίσκονται προ των πυλών των πλέι οφ και ο Κάιλ Ουίλτζερ προειδοποιεί: «Είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση».