Την ώρα που η ΑΕΚ μάθαινε τον αντίπαλό της στον ημιτελικό της 4ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ (η ισπανική Μούρθια), ο διοικητικός ηγέτης της Μάκης Αγγελόπουλος σκεπτόταν ήδη την επόμενη μέρα. «Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί και το μπασκετικό τοπίο, καθώς υπάρχει αρκετή σκόνη και ομίχλη. Ομως το όραμά μας το έχουμε αναλύσει και είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε να πηγαίνουμε κάθε χρόνο βήμα βήμα. Πριν από μερικά χρόνια η ΑΕΚ δεν υπήρχε στον μπασκετικό χάρτη. Τώρα είναι μέσα στην 20άδα. Επενδύουμε στην ιστορία της ΑΕΚ και κάνουμε σημαντικές επενδύσεις και στο μέλλον της ομάδας. Οι Εφηβοι πήραν το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ. Με αργά και σταθερά βήματα θα συνεχίσουμε προς την κορυφή. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι αλήθεια ότι ωριμάζει γρήγορα και είναι μια άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση. Πάντως τα ποσοστά αδρεναλίνης που ανεβάσαμε πρέπει να είναι… ρεκόρ», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που συνετέλεσε τα μέγιστα για την αναγέννηση της ΑΕΚ και πέρα από τα αγωνιστικά θέματα δεν δίστασε να διεκδικήσει και να πάρει τη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα κοστίσει κοντά στο 1.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα καλύψει σχεδόν στο σύνολό του ο Μάκης Αγγελόπουλος.

«Ναι, αυτή είναι πλέον η νέα μορφή για να διεκδικεί και να οργανώνει η πατρίδα μας μεγάλες διοργανώσεις. Η ιδιωτική πρωτοβουλία ξεχωρίζει και η πολιτεία στο μέτρο του δυνατού θα είναι αρωγός. Τώρα που επιστρέφουμε στην κανονικότητα θα βοηθάμε και περισσότερο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ξαναδούμε τις κρατικές φιέστες του παρελθόντος σε ανάλογα εγχειρήματα, που μας οδήγησαν μέχρι εδώ» παραδέχθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, με τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης για τη FIBA Πατρίκ Κομνηνό να εγκρίνει και να επαυξάνει, όπως και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης.

Ο τεχνικός της Ενωσης, Ντράγκαν Σάκοτα, υπενθύμισε τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο προκρίθηκε η Μούρθια, αλλά και το πρωτάθλημα στο οποίο παίζει και παραδέχθηκε ότι το μυαλό… ξέφυγε λίγο μετά την πρόκριση, εξού και το πρόστιμο που προανήγγειλε. «Είναι εσωτερικό μας θέμα» είπε, και όπως έλεγε σε πηγαδάκι τις τελευταίες μέρες οι προπονήσεις ήταν χάλια και δεν μπορούσε με τίποτε να μαζέψει τους παίκτες του.

Η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ θα παίξει με τη γαλλική Μονακό στον πρώτο ημιτελικό (18.30) και η ΑΕΚ με τη Μούρθια (21.30) στον δεύτερο, την Παρασκευή 4 Μαΐου. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μαΐου.