Ο συνήθως κέρβερος γυμναστής του Ολυμπιακού Ανδρέας Γκατζούλης έριξε χθες λίγο νερό στο κρασί του. Εχοντας κόψει από κάπου αλλού θερμίδες από τους παίκτες, έδωσε το OK στον Βαγγέλη Μάντζαρη (έκλεισε χθες τα 28), όχι μόνο να σβήσει τα κεράκια από την τούρτα του, αλλά και να την κόψει και να κεράσει τους συμπαίκτες του.

Οι οποίοι γλυκάθηκαν από τον εορτάζοντα και ελπίζουν τώρα να τους γλυκάνουν και οι τραυματίες, ώστε να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος ο Ολυμπιακός αύριο στον πρώτο αγώνα της σειράς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στο παρκέ μετά την απουσία της Κυριακής. Εκανε προπόνηση χωρίς επαφές για προληπτικούς λόγους και θα δοκιμάσει μέχρι και λίγο πριν από το τζάμπολ. Πονάει ακόμα, αλλά εδώ που έχει φτάσει η σειρά το πιθανότερο είναι να σφίξει τα δόντια. Την ίδια προπόνηση έκανε και ο Στρέλνιεκς, ο οποίος όμως ταλαιπωρείται από πιο ύπουλο τραυματισμό (μέση). Η κατάσταση και των δύο θα επανεκτιμηθεί σήμερα.

Αντίθετα, τόσο ο Γιώργος Πρίντεζης όσο και ο Κιμ Τιλί συμμετείχαν και έβγαλαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης με επαφές, συνεπώς θα δώσουν το «παρών», όπως όλα δείχνουν, έστω και αν δεν είναι στο 100% της κατάστασης που θα ήθελαν να βρίσκονται.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ