Η άρνηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να καλέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευση.
Η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αν και συμφώνησε στην κλήτευση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην επιτροπή ύστερα από την θετική γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας στη συνέχεια διαφώνησε με την κλήτευση των άλλων εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση δηλαδή του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου.
Το επιχείρημα της Τ. Χριστοδουλοπούλου ήταν πως δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε εξεταστική επιτροπή.
Ωστόσο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την πρακτική της να διαχωρίσει το αίτημα της ΝΔ που αφορά συνολικά και τον Π. Καμμένο και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Η πρόεδρος της επιτροπής ξεκαθάρισε πως θα προσέλθει στην επιτροπή ο Π. Καμμένος αν και εξέφρασε την αντίθεση της στην συγκεκριμένη γνωμοδότηση επικαλούμενη αντίστοιχη του 2008 που απέρριπτε την κλήση του τότε διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την πρόεδρο ότι προσβάλλει και απαξιώνει με τρόπο νομικά ερασιτεχνικό το Επιστημονικό Συμβούλιο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, η κλήση Καμμένου». Ο Μάκης Βουρίδης κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι από τον Δεκέμβριο όπου ετέθη το αίτημα φέρνει συνεχώς προσκόμματα για να προστατεύσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Τελικά η Επιτροπή υπερψήφισε την κλήση του υπουργού Άμυνας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ, ΝΔ-ΔΗΣΥ-ΠΟΤΑΜΙ αποχώρησαν, το ΚΚΕ ψήφισε την πρότασή του, η ΕΚ ψήφισε παρών και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απείχε.