Εχει συμβεί φέτος κατ’ επανάληψη και μάλιστα με συχνότητα που θα πρέπει να την έχουν κατά νου και ο Χρήστος Κόντης και οι ποδοσφαιριστές. Ο τρόπος αντίδρασης του Ολυμπιακού μετά από μια επιβλητική νίκη στη Σούπερ Λίγκα. Το φρένο αμέσως μετά το… χάιδεμα στο γκάζι. Διαδικασία που πάει κάπως έτσι: Ολυμπιακός – Λάρισα 4-1, Λαμία – Ολυμπιακός στο ουδέτερο Περιστέρι 0-1 στην 1η και στη 2η αγωνιστική. Ολυμπιακός – Πλατανιάς 5-1, Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-1 με τον Κούτρη να λυτρώνει τους Ερυθρόλευκους στο 84′ για τη 10η και τη 11η στροφή. Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-4, Ολυμπιακός – ΠΑΣ 1-0 για τη 14η και τη 15η. Πρόσφατα Πλατανιάς – Ολυμπιακός 0-4, Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 1-1 στην 25η και στην 26η. Τώρα Ολυμπιακός – Κέρκυρα 5-1 και μπροστά Απόλλωνας – Ολυμπιακός. Εχει σημασία οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο να πάρουν το τρίποντο στη Ριζούπολη, αλλά και να συνεχίσουν στον δρόμο που χάραξαν τη Δευτέρα. Στον δρόμο της βελτίωσης, της διάθεσης αλλά και της εικόνας.

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από πρωτοβουλίες σαν τη χθεσινή. Αμέσως μετά την προπόνηση τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές γευμάτισαν παρέα σε γνωστό εστιατόριο της Δυτικής Αττικής. Εχασαν το Σάββατο ένα «στοίχημα» στο πρόγραμμα τακτικής οι Ρομαό, Ανδρούτσος, Πάρντο, Προτό και Κούτρης, και το μεσημέρι το ξεπλήρωσαν ως όφειλαν. Το θέμα όμως δεν ήταν ο χθεσινός λογαριασμός, αλλά ο… τελικός. Αυτός που έρχεται σε τρεις στροφές από τώρα. Ο Ολυμπιακός είναι δύο βαθμούς μακριά από την οριστική εξασφάλιση της τρίτης θέσης του πίνακα και έχει έναν λιγότερο από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Οριστική…

Θα μπορούσαν οι Ερυθρόλευκοι ακόμη και χθες να βρεθούν εκείνοι δεύτεροι, καθώς εκδικάστηκε σε τρίτο βαθμό η υπόθεσης της αφαίρεσης των τριών βαθμών για όσα έγιναν μετά το ματς με την ΑΕΚ στις 4 Φεβρουαρίου. Επιχειρηματολόγησαν οι δύο δικηγόροι της ΠΑΕ, ζήτησαν την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε πως η ποινή είναι οριστική και αμετάκλητη. Το -3 παρέμεινε στον έλεγχο του Ολυμπιακού. Το ίδιο -3 που σβήστηκε από τον αντίστοιχο του ΠΑΟΚ για το περίφημο ματς της Τούμπας, όταν τραυματίστηκε ο Οσκαρ Γκαρθία μπροστά από τον πάγκο του και τρεις αστυνομικοί έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας. Τραυματισμός αξιωματούχου του ματς που επιβεβαιώθηκε από ιατροδικαστή. Τραυματισμός αστυνομικών σε ευρείας έκτασης επεισόδια έξω από το γήπεδο, αφαίρεση βαθμών για τον ΠΑΟΚ όχι! «Η βλάβη που προκαλείται από την κύρωση είναι δυσανάλογα μεγάλη προς το αγαθό που επιχειρείται να υπερασπιστεί.

Οι κυρώσεις των δύο αγωνιστικών και του προστίμου είναι αρκετές για να πραγματωθεί το αποτέλεσμα που ο νομοθέτης προτείνει. Η αφαίρεση των τριών βαθμών θεωρώ ότι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και ζητάμε να μην επιβληθεί» είπε στην εκδίκαση ο δικηγόρος Βασίλης Δημακόπουλος. O δε Αργύρης Λίβας αναφέρθηκε εκτενώς στον κακογραμμένο πειθαρχικό κώδικα της… εξυγίανσης, που υποτίθεται ότι εναρμονίστηκε με αυτόν της FIFA το προηγούμενο καλοκαίρι. Μάταια όμως…