Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει ο χρόνος για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, με τις εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι να είναι καταιγιστικές και τον σύλλογο να ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει στα χέρια του δύο προτάσεις από το κονσόρτσιουμ Pan Asia και φυσικά από το Athens Alive του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συνεργατών του, με τους οποίους μάλιστα υπήρξαν και επαφές χθες.

Ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού επιστρέφει σήμερα από το Λονδίνο, όπου βρισκόταν για προσωπικές του υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχει και θα «τρέξει» πλέον όλα τα θέματα προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ, κάτι το οποίο επιθυμεί και ο ίδιος διακαώς.

Σε ό,τι αφορά τον Πάιρο Πιεμπονγκσάντ και το Pan Asia, το μεγαλύτερο αγκάθι στις έως τώρα συζητήσεις αφορά τα χρέη, τα οποία βαραίνουν κυρίως τον ίδιο τον Αλαφούζο. Χρέη που έχουν να κάνουν με το Δημόσιο και τα οποία έχουν διακανονιστεί από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, αγγίζοντας συνολικά τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 8 εκατομμύρια αφορούν ένα δάνειο στην Τράπεζα Πειραιώς που έχει ως εγγυητή τον Αλαφούζο και δύο εκατομμύρια ακόμα προς πρώην προπονητές και παίκτες.

Από την πλευρά των επενδυτών έχουν ξεκαθαρίσει πως μπορούν να προσφέρουν έως 13 εκατομμύρια ευρώ, με τον Αλαφούζο να ζητάει περισσότερα ώστε να δώσει τη συγκατάθεσή του. Την άλλη εβδομάδα, μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει νέο ραντεβού μεταξύ του Αλαφούζου και του Πιεμπονγκσάντ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.

Οσον αφορά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την κοινοπραξία Athens Alive ΟΑΚΑ, χθες υπήρξε επικοινωνία των συνεργατών του Γιαννακόπουλου με αυτούς του Αλαφούζου προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από τη διοχέτευση της πληροφορίας πως ο Αλαφούζος έχει απαντήσει στην επιστολή του κονσόρτσιουμ.

Αυτό που μεταφέρθηκε από τον Αλαφούζο ήταν η αγωνία του για το πώς προχωράει το πλάνο και οι κουβέντες με την κυβέρνηση, με τις ομάδες εργασίας του Athens Alive να του μεταφέρουν πως όλα πάνε καλά και πως σε λίγες μέρες θα είναι σε θέση να καταθέσουν το οριστικό πλάνο, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους πως αυτό θα πείσει την κυβέρνηση να ανάψει τα πράσινο φως για να προχωρήσει το πρότζεκτ των πολλών εκατομμυρίων, που θα αφορά και τον Παναθηναϊκό.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, μεταφέροντάς του την επιθυμία του Παναθηναϊκού να αυξηθούν οι δόσεις προς τον Βέμερ σε 36, από 10 που έχουν επιδικαστεί τώρα, χωρίς ωστόσο να πάρει εγγυήσεις πως κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε ότι θέλει να πληρώσει τον Γερμανό, αλλά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να είναι συνεπής. Παράλληλα, οι δυο τους μίλησαν και για την αδειοδότηση και αν μπορεί η ΕΠΟ να αλλάξει τον κανονισμό για τον υποβιβασμό, δίχως τη συγκατάθεση της Σούπερ Λίγκας.

n Ο Στέργος Μαρίνος έκανε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας να του καταβληθούν 54.000 ευρώ που του οφείλονται από τον Παναθηναϊκό.