Το όνομά του προδίδει εξαρχής τον γαστρονομικό προσανατολισμό του. Κρήσσα Γη, δηλαδή η γη του Κρητικού. Και πραγματικά το εστιατόριο στο Μαρούσι δεν παρεκκλίνει στα πιάτα του από τις χαρακτηριστικές γεύσεις που συναντάει κανείς στη μεγαλόνησο. Παρ’ όλα αυτά, το ιδιαίτερο στοιχείο που σερβίρει στους επισκέπτες του είναι το πάντρεμα της παράδοσης με τις σύγχρονες τάσεις της μαγειρικής. Η Κρήσσα Γη λειτουργεί από το 2004 σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο στο νούμερο 23 της κεντρικής οδού Αγίου Κωνσταντίνου και έχει καταφέρει να γοητεύσει με τα πιάτα της, όχι μόνο όσους έχουν γευστικές αναμνήσεις από την Κρήτη, αλλά και όλους τους άλλους που αναζητούν παραδοσιακές διατροφικές προτάσεις. Στο μενού της υπάρχουν αυθεντικές συνταγές από το νησί, γαρνιρισμένες με νέα γευστικά στοιχεία από τη μοντέρνα γαστρονομία, αφήνοντας έντονη επίγευση στον ουρανίσκο. Σφακιανό τσιγαριστό (αρνί τσιγαρισμένο σε ελαιόλαδο, σβησμένο με κρασί), αρνί με σταμναγκάθι, μαραθόπιτα, κρεατότουρτα (πίτα με κρέας και τυρί), απάκι (καπνιστό χοιρινό), καλτσούνια, είναι λίγες μόνο από τις προτάσεις του καταλόγου που προτιμούν οι τακτικοί πελάτες. Από γλυκά, ξεχωρίζουν η πορτοκαλόπιτα, τα γλυκά καλτσούνια και η κλασική σφακιανή πίτα.
Οι πρώτες ύλες ταξιδεύουν από τα νότια της χώρας στην πρωτεύουσα με σκοπό να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο η μαγειρική εμπειρία με την αντίστοιχη της Κρήτης. Ολα τα πιάτα σερβίρονται σε πήλινα σκεύη, καταφέρνοντας να περάσουν το μήνυμα της επιστροφής στην ουσία του φαγητού. Τη γεύση δηλαδή και όχι τα στολίδια που προτάσσουν συχνά οι μοντέρνες αναγνώσεις της κουζίνας. Το φολκλόρ στοιχείο, αλλά σε προσεγμένες δόσεις, δίνει το περίγραμμα της Κρήτης που κοσμεί την είσοδο του εστιατορίου. Στο εσωτερικό, αρχέτυπες προσωπογραφίες Κρητικών, αλλά και παραστάσεις της κρητικής ζωής άλλων εποχών, φέρνουν άρωμα της πατρίδας των ιδιοκτητών του εστιατορίου στην Αθήνα. Η λίστα των κρασιών είναι ενημερωμένη και πρωταγωνιστεί ο κρητικός αμπελώνας. Βέβαια, από το τραπέζι κάθε επισκέπτη δεν λείπει ως κέρασμα η κρητική τσικουδιά, που ανοίγει την όρεξη, ακόμα κι αν ζαλίζει. Αυτή η μικρή δόση ιλαρότητας σε κοντό ποτήρι χρειάζεται κάποιες στιγμές για να διαχειριστεί ο πελάτης την έλευση του (τσουχτερού) λογαριασμού!