Εφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 63 ετών, ο επιχειρηματίας Ερρίκος Διβάνης, ένας από τους συνεχιστές της αλυσίδας ξενοδοχείων Divani.

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα.

Ο εκλιπών ήταν γιος του Γιώργου Διβάνη, ο οποίος με τον αδελφό του Αριστοτέλη ξεκίνησαν τη δραστηριοποίησή τους στον ξενοδοχειακό κλάδο από τα Τρίκαλα και το 1958 εγκαινίασαν το πρώτο ξενοδοχείο τους στην πόλη τους. Μάλιστα θεωρήθηκε ιδιαίτερα καινοτόμο, καθώς το καθένα από τα 65 δωμάτια της μονάδας διέθετε δικό του λουτρό! Αμέσως μετά, διαβλέποντας την ανοδική εξέλιξη των Μετεώρων, πήρε τη μεγάλη απόφαση για την ίδρυση και δεύτερου ξενοδοχείου στην Καλαμπάκα.

Μετά τη δικτατορία, ο όμιλος ανοίγει και τρίτη ξενοδοχειακή μονάδα, αυτή τη φορά στη Λάρισα, απέναντι από το αρχαίο θέατρο.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, τα δύο αδέλφια σε συνεργασία με τον συντοπίτη τους Ζαφόλια εγκαινίασαν το πρώτο τους ξενοδοχείο στην περιοχή της Ακρόπολης. Η τρίτη δεκαετία του ομίλου Διβάνη προσθέτει άλλο ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Divani Zafolia Alexandras, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια ο όμιλος εξαγοράζει και το Corfu Kanoni στην Κέρκυρα. Ετσι, γεννήθηκε το πολυτελές Divani Corfu Palace, το οποίο μεταβλήθηκε σε ένα μοναδικό για την περιοχή θέρετρο. Το 1986, ο όμιλος κάνει το μεγάλο μπαμ στην αγορά της Αθήνας, εξαγοράζοντας το ιστορικό ξενοδοχείο Caravel.

Ταυτόχρονα, στην επέτειο των 40 χρόνων του, ο όμιλος αποτολμά μια ακόμη σημαντική επένδυση, εξαγοράζοντας το εμβληματικό ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων Apollon Pallas, στο Καβούρι.