Στην Ξάνθη είχε αφήσει έργο και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, αλλά χθες «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του.

Ο λόγος για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ πλέον Ραζβάν Λουτσέσκου που με τις αλλαγές του γύρισε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα του, η οποία έφτασε σε μία ακόμα νίκη (2-1) στην –ως συνήθως φέτος λόγω τιμωρίας –άδεια Τούμπα. Κατόπιν ξέσπασε στις δηλώσεις του: «Κάνουν πάρτι στην ΑΕΚ και γιορτάζουν τι; Το ότι έκλεψαν; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι γιορτάζουν όταν έχουν κλέψει κάτι. Είναι απίστευτο, το ότι μια ομάδα σαν τη δικιά μας να παίζει 10 παιχνίδια χωρίς φιλάθλους και να τα κερδίζει και τα δέκα. Είναι μια τρελή κατάσταση αυτή και ξανά θα πρέπει να σας πω ότι αυτές οι δύο αποφάσεις, μετά τον Ολυμπιακό και μετά την ΑΕΚ, ήταν αποφάσεις εντελώς άδικες και από ανθρώπους που πήγαιναν μαζί χέρι χέρι για να μας κλέψουν το πρωτάθλημα, γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει τους περισσότερους πόντους στη βαθμολογία μέσα στο γήπεδο» είπε ο ρουμάνος τεχνικός που, βλέποντας την ομάδα του όχι απλά να δυσκολεύεται αλλά να είναι πίσω στο σκορ από το γκολ του Γέντρισεκ στο 16′, ανακάτεψε την τράπουλα.

Στο 67′ έριξε στον αγώνα τους Σάκχοφ (αντί του Κάνια) και Μπίσεσβαρ (αντί του Λημνιού) και ένα λεπτό αργότερα οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν, με τον δεύτερο να πιάνει απίστευτη κεφαλιά, η οποία αρχικά προοριζόταν για πάσα, αλλά έδωσε τρομερά φάλτσα στην μπάλα που κατέληξε στην αριστερή γωνία του εξαιρετικού Ζίβκοβιτς (1-1). Στο 84′ ο Λουτσέσκου έβαλε και τον Κουλούρη στο ματς και αυτός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από φάουλ του Μπίσεσβαρ, με προβολή χάρισε τη νίκη (2-1) στον Δικέφαλο στο 85′.

Χαμένη ευκαιρία

Ο ΠΑΟΚ, αν και στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε θέματα στην ανάπτυξή του και επηρεάστηκε από το γκολ που δέχθηκε, ήταν πολύ καλύτερος στη συνέχεια, «μιμήθηκε» τον ύμνο της ΑΕΚ (καθώς… έσπασε τα δοκάρια του αντιπάλου, στις κεφαλιές του Μαουρίτσιο στο 36′, που πήρε πάντως την μπάλα από τον εκτεθειμένο Πρίγιοβιτς, και του Βαρέλα στο 55′) και είδε τον Ζίβκοβιτς να κάνει μεγάλες αποκρούσεις (30′ Ελ Καντουρί, 58′ Βιεϊρίνια και στις καθυστερήσεις στον Πρίγιοβιτς).

Η Ξάνθη έμεινε πίσω για την 5η θέση (ισοβαθμεί εκεί με τον Αστέρα Τρίπολης, υστερώντας όμως στη διαφορά τερμάτων, ενώ έχει και εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό) χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Αζεβέδο (Κουλούρης 84′), Μαουρίσιο, Κάνιας (Σάκχοφ 67′), Κάμπος, Ελ Καντουρί, Λημνιός (Μπίσεσβαρ 67′), Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Φλίσκας, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Καμαρά, Γέντρισεκ (Μπρίτο 68′), Ντουρίτσκοβιτς (Τριάδης 62′), Φασίδης (Μελιόπουλος 70′), Κάστρο.