Οι άνδρες με τα μαύρα «χτύπησαν» και στο Μόναχο. Η Ρεάλ Μαδρίτης όπως και πέρυσι έφυγε νικήτρια με ανατροπή (2-1) από την έδρα –της μέχρι χθες αήττητης εκεί Μπάγερν –και έκανε το μεγάλο βήμα για να βρεθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο, δείχνοντας ότι είναι δικαιωματικά η Βασίλισσα της Ευρώπης (12 Πρωταθλητριών έχει στην τροπαιοθήκη της και ψάχνει το… 13άρι στο Κίεβο αν προκριθεί).
Αν τα καταφέρουν οι Μαδριλένοι θα το κάνουν για τρίτη συνεχόμενη φορά και τέταρτη την τελευταία πενταετία, καθώς έχουν φτάσει (και έχουν νικήσει και τους τρεις) στους τελικούς της Λισαβόνας το 2014 (4-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης στην παράταση), του Μιλάνου το 2016 (5-3 στα πέναλτι την Ατλέτικο Μαδρίτης) και πέρυσι στο Κάρντιφ (4-1 τη Γιουβέντους).
Ο δε Ζινεντίν Ζιντάν θα προσπαθήσει στον τρίτο χρόνο του στην προπονητική να φτάσει στον τρίτο του συνεχόμενο τελικό και να τον κερδίσει! Βέβαια υπάρχει και ο επαναληπτικός της Μαδρίτης (πέρυσι η Μπάγερν, που είχε χάσει με 2-1 στην έδρα της, νίκησε εκτός 2-1 και αποκλείστηκε με 4-2 στην παράταση με τρομερά παράπονα από τη διαιτησία) με τον τεχνικό των Βαυαρών Γιουπ Χάινκες –που έχει περάσει και από τον πάγκο της Ρεάλ –να ελπίζει να συνεχίσει τη θετική παράδοση που έχει. Καθώς με αυτόν στον πάγκο η Μπάγερν απέκλεισε τελευταία φορά τη Ρεάλ (2012), ενώ έχει 2/2 οδηγώντας τους Γερμανούς σε ισάριθμους τελικούς (το 2012 που έχασε το τρόπαιο από την Τσέλσι στα πέναλτι και το 2013 που το πήρε κόντρα στην Ντόρτμουντ με 2-1).
Ομως και η Ρεάλ μετά τον αποκλεισμό του 2012 έχει 2/2 προκρίσεις κόντρα στην Μπάγερν, το 2014 (όταν μάλιστα την υποχρέωσε στη βαρύτερη ήττα στην έδρα της με 4-0) και πέρυσι.
Αλλωστε αυτό το ζευγάρι είναι χωρίς αμφιβολία το πιο κλασικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς ο χθεσινός ήταν ο 25ος μεταξύ τους αγώνας σε διοργάνωση της UEFA, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.
Οι Βαυαροί άρχισαν να πιέζουν από το πρώτο λεπτό, αλλά έχασαν νωρίς με τραυματισμούς τους Ρόμπεν και Μπόατενγκ. Παρ’ όλα αυτά προηγήθηκαν στο 34′ (1-0) με γκολ του Κίμιχ από τα πλάγια (φέρει ευθύνη ο Νάβας, αλλά και όλη η άμυνα της Ρεάλ που πιάστηκε στον ύπνο σε μια επίθεση των γηπεδούχων που ξεκίνησε από τον τερματοφύλακά τους και έφτασε στην κόντρα στον Κίμιχ).
Μια λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τον Ραφίνια και έπειτα από έξοχο συνδυασμό των Μαδριλένων είχαμε την ισοφάριση με την οβίδα του Μαρσέλο (44′), ενώ στο 57′ σε υποδειγματική αντεπίθεση, η αλλαγή του Ζιντάν, ο Ασένσιο, «εκτέλεσε» τον Ούλραϊχ από πάσα πάρε-βάλε του Βάθκεθ. Ο Νάβας εξιλεώθηκε με σημαντικές αποκρούσεις, κυρίως σε προσπάθειες του Ριμπερί, ενώ ο Χάμες Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να σκοράρει, που τόσο το ήθελε, κόντρα στην πρώην ομάδα του Ρεάλ.
Το ρεκόρ του Μίλερ
Οσο για τον Μίλερ, έγινε ο πρώτος γερμανός παίκτης με 13 παρουσίες σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό δεν του έφερε γούρι.
Η Ρεάλ νίκησε για 150ή φορά (ρεκόρ, καθώς καμία άλλη ομάδα δεν έχει αυτόν τον αριθμό νικών) στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Μπάγερν: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Τζερόμ Μπόατενγκ (34′ Σίλε), Χούμελς, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ (75′ Τολισό), Χάμες Ροντρίγκες, Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν (8′ Τιάγκο), Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.
Ρεάλ Μαδρίτης: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ (67′ Μπενζεμά), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο (83′ Κόβατσιτς), Μόντριτς, Κρόος, Λούκας Βάθκεθ, Ισκο (46′ Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο.