Ενας 33χρονος Κύπριος, που είχε εργασθεί παλαιότερα στο σπίτι των θυμάτων και σχεδίαζε τη ληστεία και δολοφονία τους επί πέντε χρόνια, φέρεται να είναι ο ένοχος του διπλού φονικού της Λευκωσίας που διεπράχθη με ιδιαίτερη βιαιότητα.

Στις 19 Απριλίου ο 60χρονος καθηγητής Γιώργος Χατζηγεωργίου και η 59χρονη σύζυγός του Ντίνα Σεργίου είχαν βρεθεί δολοφονημένοι με δεκάδες μαχαιριές ο καθένας, μέσα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους στην οδό Ζαλόγγου στο Στρόβολο της Λευκωσίας. Το 15χρονο παιδί τους είχε κατορθώσει να ξεφύγει από το δωματιάκι όπου το είχαν κλειδώσει οι εισβολείς και πήγε σε γειτονικό σπίτι λέγοντας ότι δύο άτομα είχαν μπει στο σπίτι τους και σκότωσαν τους γονείς του.

Η Αστυνομία εξέταζε πολλά ενδεχόμενα, όμως χθες ένας 33χρονος εμφανίσθηκε στις Αρχές χωρίς δικηγόρο και δήλωσε ότι γνωρίζει τα πάντα για το φονικό και θέλει να συνεργαστεί. Ο ύποπτος ισχυρίσθηκε ότι η ληστεία και η δολοφονία σχεδιάζονταν τα τελευταία πέντε χρόνια και πρόσθεσε πως ξέρει τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο που κατέστρωσε το σχέδιο της δολοφονίας.

Ο άνδρας γνώριζε το σπίτι του ζευγαριού επειδή είχε δουλέψει εκεί το 2012, για να επιδιορθώσει τα παράθυρα, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι είχε άνθρωπο μέσα στο σπίτι για να τον βοηθήσει. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράσης είναι σεσημασμένος για ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία, ο ύποπτος είχε αναφέρει πριν λίγο καιρό σε φιλικό του πρόσωπο ότι εντός των ημερών θα γινόταν πλούσιος με μια δουλειά και θα αγόραζε πολλά σπίτια της περιοχής. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία – όπως προέκυψε μετά την εξέταση του DNA – του ανήκουν. Ακόμα, πάντως, δεν έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος, ούτε το πορτοφόλι του Γιώργο Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την άγρια δολοφονία του ζευγαριού, ο δράστης πήγε στο δωμάτιο του 15χρονου γιου τους και φέρεται να του είπε: «Σκότωσα τους γονείς σου. Πού είναι τα λεφτά;». Με την απειλή μαχαιριού τον πήρε στη κουζίνα και τον κλείδωσε στην αποθήκη λέγοντας: «Εχω κι εγώ γιο. Δεν θα σου κάνω κακό».

Ο ύποπτος εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος εντόπισε εκδορές που υπολογίζεται ότι έχουν γίνει περίπου πριν μια εβδομάδα. Με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση. Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε θεαθεί να κινείται ύποπτα το βράδυ της δολοφονίας κοντά στο σπίτι του ζεύγους και να κρατά αντικείμενα που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος και δεν ανήκαν στα θύματα. Τώρα οι Αρχές θα προχωρήσουν στην άρση των τηλεφωνικών δεδομένων του υπόπτου, τον οποίο θα κληθεί να αναγνωρίσει και ο ανήλικος γιος του ζευγαριού που δολοφονήθηκε.

Ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου χαρακτήρισε τη διπλή δολοφονία «στυγερό έγκλημα, πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα».