Δεν υπήρξε αμφιβολία από κανέναν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν πως ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα. Πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δουλέψει πάρα πολύ για να παρουσιάσει ένα σύνολο καλοκουρδισμένο. Με προσωπικότητα, με αυτοματισμούς, με σωστό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος.

Μια ομάδα που πλήρωσε επί της ουσίας τα λάθη των οπαδών της και του μεγαλομετόχου της στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην Τούμπα, με αποτέλεσμα να της στερηθούν βαθμοί που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να της έδιναν το πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα (οι παίκτες και ο προπονητής) προσπαθούν κάθε Κυριακή στη μετά… ντέρμπι εποχή να αποδεικνύουν πως πιθανότατα να άξιζαν τον φετινό τίτλο. Και το ίδιο έκαναν και χθες στη Λεωφόρο.

Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό με πολλά προβλήματα, που είδε και την τύχη να του γυρίζει την πλάτη, ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο στη Λεωφόρο από τη στιγμή που προηγήθηκε και έπειτα. Για να φτάσει, όμως, να προηγηθεί, χρειάστηκε μπόλικη τύχη. Ο Παναθηναϊκός είδε τον Λουντ να φεύγει τραυματίας απ’ το 16′, χάνοντας μεγάλή δύναμη από τη μεσαία γραμμή. Είδε τον Δώνη να σημαδεύει το δοκάρι στο 18′ και τον Μυστακίδη τον Πασχαλάκη σε τετ α τετ στο 21′. Και είδε μια δική του προσπάθεια αντεπίθεσης να κοντράρει πάνω στο πόδι του Μπίσεσβαρ στο 27′ και να στρώνεται από το πουθενά στον Πρίγιοβιτς για το 0-1. Και κάπου εκεί λύγισε.

Κυρίαρχος

Ο ΠΑΟΚ με το υπέρ του σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα, ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Και στο δεύτερο μέρος απλοποίησε τα πράγματα φτάνοντας σε θρίαμβο με το τελικό 3-0. Ο Πρίγιοβιτς απέδειξε για ακόμα μια φορά την κλάση του στο 65′ όταν με υπέροχη προσπάθεια έκανε το 2-0 (η φάση είχε ξεκινήσει από φάουλ του Πέλκα στον Ινσούα που δεν έδωσε ο Τζήλος) και ο Σάκχοφ στο 84′ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τον Δικέφαλο, που έχει πλέον ένα παιχνίδι ακόμα για το πρωτάθλημα και φυσικά τον τελικό Κυπέλλου για να… εξιλεωθεί, κατακτώντας ένα τρόπαιο τη φετινή σεζόν.

Οσο για τον Παναθηναϊκό; Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες με Ατρόμητο και Πανιώνιο προσγειώθηκε στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που από σήμερα επιστρέφει με το πιο σκληρό της πρόσωπο. Οι παίκτες δεν πήραν χρήματα ούτε την Παρασκευή όπως τους είχε υποσχεθεί η διοίκηση, η οποία επικαλέστηκε… τεχνικούς λόγους και είπε πως θα τους δώσει σήμερα, εκ των οποίων κάποια θα είναι από τις εισπράξεις του χθεσινού αγώνα. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η αποχή για ακόμα μια φορά θα θεωρείται δεδομένη ως αντίδραση και μέτρο πίεσης από τους ποδοσφαιριστές.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης (85′ Οικονόμου), Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κάτσε, Τζανδάρης, Μουνιέ, Λουντ (17′ Μυστακίδης), Δώνης (63′ Μολίνς), Λουτσιάνο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (74′ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (82′ Σάκχοφ), Μακ (69′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.

Η δήλωση του Ουζουνίδη

O τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε μετά το τελος του αγώνα την εξής δήλωση, που προφανώς και είναι αινιγματική: «Ξέρω τι θέλω αλλά περιμένω να τελειώσει το πρωτάθλημα. Εγώ έχω πάρει την απόφασή μου και περιμένω να τελειώσει το ματς με την Ξάνθη».

Πληρώνει μέσα στην εβδομάδα ή υποβιβάζεται:

Βαραίνει το σύννεφο του υποβιβασμού

Ο Παναθηναϊκός δεν δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και πλέον έχει μπροστά του λίγες μέρες προκειμένου να πληρώσει τον Γενς Βέμερ και να διώξει από πάνω του το… σύννεφο του υποβιβασμού. Την Παρασκευή ο Γερμανός δικαιώθηκε για ακόμα μια φορά, το δεύτερο -3 επικυρώθηκε και οι επαφές μεταξύ Παναθηναϊκού και παίκτη έπεσαν για ακόμα μια φορά στο κενό.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός πρότεινε στον ποδοσφαιριστή να πάρει άμεσα περίπου 200.000 ευρώ και τα υπόλοιπα να τα διακανονίσει, με την πλευρά του Βέμερ να αρνείται και να ζητάει τουλάχιστον 300.000 ευρώ από τα 500.000 που του οφείλονται. Ως εκ τούτου, δεν υπήρξε συμφωνία, το δεύτερο -3 επικυρώθηκε και σήμερα θα επιβληθεί και το τρίτο.

Τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα; Ο Παναθηναϊκός έχει περιθώριο μέχρι την επόμενη Δευτέρα προκειμένου είτε να δώσει όλο το ποσό στον Βέμερ, είτε να έρθει σε συμφωνία μαζί του για διακανονισμό. Σε διαφορετική περίπτωση και αν επικυρωθεί και το τρίτο -3, τότε ο Παναθηναϊκός υποβιβάζεται αυτόματα, με τους ανθρώπους της ομάδας πάντως να διαβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Την ίδια ώρα, ο κόσμος περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις στο θέμα της αλλαγής ιδιοκτησίας. Οι επαφές μεταξύ της πλευράς του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και του Γιάννη Αλαφούζου συνεχίζονται, με την άφιξη του Ταϊλανδού να αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή, αν δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμά του, προκειμένου οι συζητήσεις να μπουν στην τελική ευθεία. Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει χρόνος για την ομάδα, καθώς ο Πιεμπονγκσάντ έχει ξεκαθαρίσει πως αν η ομάδα υποβιβαστεί θα αποσύρει το ενδιαφέρον του.