ο λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας, της γαλήνης και της μεγαλοπρέπειας. Τα κάτασπρα τριαντάφυλλα από το μπαλκόνι της μεγάλης πολυκατοικίας στην οδό Στησιχόρου, εκεί όπου κατοικούσε για αρκετά χρόνια η Ντορέτ Καραϊωσηφόγλου, σύντροφος του μεγαλοεπιχειρηματία και τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη, αγγίζουν σχεδόν το πίσω μέρος της μικροσκοπικής εκκλησίας. Τα λευκά λουλούδια της αγνότητας φαίνεται ότι συγκινούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και «αγαπητούς φίλους» οι οποίοι έχουν αναλάβει θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό.

Ομολογώ ότι ένιωσα μια κάποια έκπληξη όταν στη διάρκεια επίσκεψής μου στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πολύ κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντησα πρόσωπα τα οποία δεν πίστευα ότι θα περνούσαν το κατώφλι… Εκείνοι που κατοικούν στο τρίγωνο μεταξύ Ηρώδου Αττικού, Βασιλέως Γεωργίου και Λυκείου έχουν όμως συνηθίσει σε αυτές τις εικόνες. Η μεγαλοπρέπεια, το κατανυκτικό περιβάλλον, ίσως και αυτός ακόμα ο «σνομπισμός» που βγάζουν προς τα έξω αρκετοί από τους old money, πλοιοκτήτες και επιχειρηματίες αποτελούν «πρόκληση» για στελέχη της κυβερνητική παράταξης. Οι μέχρι τώρα σνομπ κάτοικοι, μετά τις συχνές επισκέψεις των συριζαίων σε σημαντικές κυβερνητικές και «άλλες» θέσεις, έχουν αρχίσει να «επικοινωνούν» μαζί τους.

Παρακολουθούσα όμως με ενδιαφέρον γνωστό, «παλαιάς κοπής» επιχειρηματία να εξηγεί σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την περίφημη «σκάλα» του Τζακομέτι. Μια σκάλα με τη σφραγίδα του μεγάλου ελβετού γλύπτη και ζωγράφου, η οποία βρισκόταν στο διαμέρισμα της Ντορέτ Καραϊωσηφόγλου.

Δροσεροί κήποι και η πτήση του ζεύγους Καραμανλή

Ομάδες νεαρών αστυνομικών βρίσκονται πάντα στη γωνία Βασιλέως Γεωργίου και Στησιχόρου. Η Βασιλέως Γεωργίου οδηγεί από τη μια πλευρά στην αριστοκρατική Ηρώδου του Αττικού και από την άλλη στο «ταπεινό» Παγκράτι. Η διαδρομή είναι όμορφη τώρα την άνοιξη, όταν μάλιστα έχει σαν τελικό προορισμό μπαράκια με κήπους, εστιατόρια και ταβέρνες με παραδοσιακού τύπου δροσερές αυλές. Οι δροσερές αυτές αυλές άλλωστε, με τα τραπεζάκια «χωμένα» μέσα στις φυλλωσιές, προσφέρουν μια προστασία από τους φακούς της δημοσιότητας. Η εμβληματική ταβέρνα του Καραβίτη κρατάει ακόμα. Την επισκέπτονται αυτοί οι οποίοι συνηθίζουν να περνούν τα βράδια τους στους κήπους του L’ Abreuvoir και του Blue Pine στην Κηφισιά. Μία από τις προηγούμενες βραδιές, μάλιστα, στο ιστορικό restaurant των βορείων προαστίων απολάμβαναν το φαγητό τους ο ακριβοθώρητος πρώην εκδότης Γιώργος Μπόμπολας μαζί με τον επιχειρηματία-καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά.

Το σκηνικό αλλάζει. Από την Αθήνα «πετάμε» Ζυρίχη. Η πτήση (σε συνεργασία Aegean με Swissair) αναχωρούσε από το αεροδρόμιο της ελβετικής πόλης στις 8.30 το βράδυ της Πρωτομαγιάς. Οι επιβάτες «αντίκρισαν» στην πρώτη σειρά της Business Class τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τη σύζυγό του Νατάσσα. Ο κ. Καραμανλής ήταν μάλλον αδυνατισμένος και ιδιαίτερα κεφάτος! Η Νατάσσα κομψή, με στενό παντελόνι και κοντό μπουφάν.

Ο αποχαιρετισμός της γοργόνας και η επίσκεψη της Σίσσυς Παυλοπούλου

Η έρημη μέχρι πριν από δύο εικοσιτετράωρα Αθήνα γέμισε και πάλι από κόσμο. Η γοργόνα με την ασημένια στολή στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών… αποχαιρετά τα mega yachts. Τα κορίτσια τα οποία κυκλοφορούσαν το προηγούμενο τριήμερο με τις δημοφιλέστατες ψάθινες τσάντες και τις πάνινες με το «σήμα» της διεθνούς φήμης λονδρέζικης γκαλερί Saachi & Saachi στους ώμους πήραν και εκείνα τον δρόμο της επιστροφής. Λίγο πριν εγκαταλείψουμε τις Σπέτσες, «κλείσαμε» στον φακό μας τις πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα του νέου εντυπωσιακού restaurant-club Ivy στην Αγία Μαρίνα.

Στην Αθήνα, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου, επισκέφθηκε (μαζί με τις μεγαλύτερες εγγονές της Βάνα και Μελίτα) το σχολείο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» – ΕΛΠΙΔΑ. Την υποδέχθηκε η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η κυρία Παυλοπούλου συνομίλησε με τα παιδιά και τους διάβασε ένα παραμύθι.