Σε τέσσερις οργανωμένους πυρήνες με συγκεκριμένη δομή και ρόλους φέρεται ότι κινούνταν κατά την κατηγορία τα μέλη του κυκλώματος τα οποία διακινούσαν στο εξωτερικό , σε πολύ υψηλότερες τιμές, αντικαρκινικά φάρμακα.
Στον ανακριτή απολογούνται από το πρωί 13 από τους 21 συλληφθέντες όμως συνολικά υπό κατηγορία είναι 36 άτομα ενώ για τρεις από αυτούς εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Στο μικροσκόπιο των αρχών φέρονται να βρίσκονται τουλάχιστον οκτώ γιατροί ο ρόλος των οποίων ερευνάται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η ενδεχόμενη δράση τους.
Επιπλέον ερευνάται και ο ρόλος που είχαν υπεύθυνοι των φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ από τα οποία έφευγαν παράνομα τα φάρμακα. Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται και δυο γιατροί. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η οργάνωση δρούσε με 4 πυρήνες και κεντρικό πρόσωπο έναν 70χρονο Αιγύπτιο που είχε φροντίσει να εμφανίζει πως τα φάρμακα εισάγονταν από την Αίγυπτο.
Τα φάρμακα προέρχονταν από το Λαϊκό Νοσοκομείο αλλά και άλλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία ιδιωτών. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είχαν συνταγογραφηθεί τα επίμαχα φάρμακα σε τουλάχιστον 11 άτομα από την Αττική, την Αχαΐα και τη Ρόδο ενώ μεταξύ άλλων φυλάσσονταν σε ιχθυοπωλείο της Δημοτικής Αγοράς Καλλιθέας με πάγο στο ψυγείο αλλά και σε ένα ανθοπωλείο δίπλα στα…λουλούδια.
Μετά την απολογία τους ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων ανάλογα με τις πράξεις που αντιμετωπίζουν και τον βαθμό συμμετοχής τους στην υπόθεση.