Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και το fund Pan Asia το οποίο εκπροσωπεί είναι πλέον ένα βήμα πριν την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο ταϊλανδός επιχειρηματίας συναντήθηκε με τον Γιάννη Αλαφούζο το πρωί του Σαββάτου, συζήτησε μαζί του για πέντε ώρες στα γραφεία του τελευταίου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ξεναγήθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και λίγο αργότερα μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό το Λονδίνο. Και με την ευχή πως όταν θα επιστρέψει θα έχουν μπει πλέον όλα στην τελική τους ευθεία για να γίνει το… αφεντικό της ΠΑΕ.

Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ο Πιεμπονγκσάντ μίλησε στα «ΝΕΑ». Για τη συνάντηση που είχε με τον Αλαφούζο, για τον Παναθηναϊκό και για τα σχέδια που έχει προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στην ελίτ, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

«H συζήτηση με τον Γιάννη Αλαφούζο πήγε πολύ καλά. Καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Είχαμε συχνή επικοινωνία όλες αυτές τις μέρες, δουλεύαμε πάνω στο πλάνο και ήμασταν έτοιμοι πλέον να υπογράψουμε ένα σύμφωνο συνεργασίας, όπως και κάναμε. Τώρα χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Παϊρότζ, που φάνηκε χαρούμενος από την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Τον ρωτήσαμε πώς του φάνηκε η επίσκεψη στη Λεωφόρο και γενικότερα τι σκοπεύει να κάνει με το γηπεδικό ζήτημα που καίει τον Παναθηναϊκό εδώ και πολλά χρόνια. «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει επίπεδο. Βήμα βήμα θα γίνουν όλα. Για να αλλάξει επίπεδο και να επανέλθει εκεί που βρισκόταν πρέπει να έχει ένα γήπεδο σύγχρονο. Μεγάλο και σύγχρονο. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό όταν έρθει η ώρα. Ηθελα να δω την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού, μου έχουν πει πολλά γι’ αυτό το γήπεδο. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο επόμενο διάστημα και με την επιστροφή μου στην Ελλάδα θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για να συντονίσουμε τις κινήσεις μας».

Οσον αφορά τις σκέψεις του για τον Παναθηναϊκό και πώς θα μπορέσει να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο έπειτα από πολλά χρόνια και μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο Παϊρότζ έδειξε να έχει εμπιστοσύνη στο σχέδιο που υπάρχει στο μυαλό του, αλλά επανέλαβε πως πρώτα πρέπει όλα να τελειώσουν με θετικό τρόπο.

Καλή διάθεση

«Είμαστε κοντά στο να έχουμε εμείς τον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι και μετά. Δεν έχουν τελειώσει ακόμα όλα, αλλά είναι αλήθεια πως μετά το ραντεβού με τον κ. Αλαφούζο είμαστε πολύ κοντά. Είδα καλή διάθεση από τον κ. Αλαφούζο, διαπίστωσα πως έχει πλέον την ανάγκη να αφήσει την ομάδα σε κάποιους που μπορούν να την οδηγήσουν ένα βήμα πιο μακριά. Εχουμε τον τρόπο για να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η επενδυτική μας ομάδα ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ξέρουμε τι κάνουμε και κάθε μας κίνηση έχει πολλή μελέτη πίσω της».

Φυσικά, η κουβέντα μας αφορούσε και τον Γιάννη Αλαφούζο. Τι ειπώθηκε στο ραντεβού των δύο πλευρών και τι εντύπωση του άφησε ο νυν μεγαλομέτοχος της ομάδας. «Γνώριζα και από τις προηγούμενες φορές που μίλησα μαζί του πως είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Εχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σε δύσκολες στιγμές, αλλά για όλα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Είπαμε πολλά στη συνάντησή μας, άλλωστε κράτησε πολλές ώρες και θα έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα στο μέλλον».

Λίγες ώρες μετά το τέλος της συνάντησής τους το Σάββατο στα γραφεία του Σκάι, Αλαφούζος και Πιεμπονγκσάντ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση. Αναλυτικά: «Ενα σημαντικό βήμα σημειώθηκε σήμερα στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ των κυρίων Ιωάννη Αλαφούζου και Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ εκ μέρους της Pan Asia Investments SA., στο γραφείο του πρώτου, και στην οποίαν συμμετείχαν τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να καταστεί δυνατή η νομική κατοχύρωση των δύο πλευρών στην πορεία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας το οποίο σήμερα ανήκει στον κ. Ιωάννη Αλαφούζο προς τον αγοραστή Pan Asia Investments.

2. Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30ή Ιουνίου 2018.

3. Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών.

4. Να δοθεί στη δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα.

Τα ανωτέρω επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου. Το Σύμφωνο υπέγραψαν οι κ.κ. Ιωάννης Αλαφούζος και Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και προβλέπει:

α. Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ο οικονομικός και νομικός έλεγχος

β. Επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί

γ. Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο

Τόσο ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος όσο και ο κ. Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα και θα επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πιο αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον».