Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματα που τους άφησαν οι οδυνηροί (με πλεονέκτημα έδρας μάλιστα) αποκλεισμοί από την Ευρωλίγκα.

Οσο και αν θέλουν να το ξεχάσουν προπονητές και παίκτες, τα σημάδια απογοήτευσης για την απουσία τους από τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ στο Βελιγράδι ήταν εμφανή στα πρόσωπα όλων.

«Ημασταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε μετά τα πλέι οφ και τα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το ζητούμενο είναι να παραμείνουμε σοβαροί ώς το τέλος» αποφάνθηκε ο τεχνικός των πρωταθλητών Τσάβι Πασκουάλ, που είδε τον Παναθηναϊκό να περνάει άνετα από την Αμαλιάδα (86-49 τον Κόροιβο) έχοντας μάλιστα για δεύτερη φορά μετά το παιχνίδι στα Τρίκαλα σε ένα παιχνίδι πρώτους σκόρερ τους Μήτογλου (12 π.) και Ογκαστ (11 π.). Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός (χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας) ξέσπασε στον ΠΑΟΚ 96-77 με Παπαπέτρου (21 π. με 5/6 τρ.) και Παπανικολάου (12 π., 6 ριμπ.) να είναι σε εξαιρετική κατάσταση –ο δεύτερος μάλιστα έδειξε πόσο του έχει λείψει το παιχνίδι, καθώς έλειπε αρκετά λόγω τραυματισμού.

Ο Γιώργος Μπόγρης έπαιξε με έντονους πόνους και πάλι, ενώ κάποια στιγμή ο Βαγγέλης Μάντζαρης έπιασε και αυτός το γόνατό του. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραδέχθηκε:

«Ο Μπόγρης ξέρουμε ότι παίζει με πρόβλημα και μπράβο του γι’ αυτό και δεν είναι και ο μοναδικός. Αξίζουν συγχαρητήρια όσοι το κάνουν, όμως ο πρωταθλητισμός αυτό λέει. Αν έχουν κάποιο μικρό πρόβλημα να παίζουν και μπράβο τους».

Γιάννης Λαμπίρης