Μία μόνο ομάδα είχε μέχρι χθες καταφέρει να νικήσει τρεις σερί χρονιές στο πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό στο σπίτι του: ο Ολυμπιακός. Και το πέτυχε στο Ολυμπιακό Στάδιο, όταν έχτιζε την αυτοκρατορία του στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90. Τώρα, το ρεκόρ «έσπασε», ή, αν προτιμάτε, ισοφαρίστηκε από την Ξάνθη, γιατί και η εν λόγω ομάδα σημείωσε τρεις διαδοχικές επιτυχίες επί του Παναθηναϊκού. Το πλέον εντυπωσιακό; Συνέβη στο άλλοτε άπαρτο κάστρο της Λεωφόρου!

Φυσικά, μάλλον θα επρόκειτο για λεκτική υπερβολή να ειπωθεί ότι «η Ξάνθη έφτασε τον Ολυμπιακό»! Απλά, αν θέλουμε να προσεγγίζουμε σωστά την κατάσταση, διαπιστώνουμε ότι το πουλόβερ μιας δυνατής ομάδας ξηλώνεται κάθε χρόνο και ο Παναθηναϊκός θυμίζει συγκρότημα μικρομεσαίου μεγέθους. Στο αγωνιστικό κομμάτι, να είμαστε εξηγημένοι, γιατί από πλευράς Ιστορίας είναι τεράστιος όσες δυσκολίες και να υπάρξουν.

Το βουνό με τους αριθμούς που μοιάζουν με μαχαιριές στο σώμα του ΠΑΟ μεγάλωσε πολύ. Εκανε τις λιγότερες νίκες (10) και το ρεκόρ του είναι 10-10-10, δηλαδή πρώτη φορά οι νίκες δεν είναι παραπάνω από τις ήττες! Στην επίθεση, οι κυνηγοί του (ο Θεός να τους κάνει!) έβλεπαν τα αντίπαλα δίχτυα από την κλειδαρότρυπα και σκοράρισαν μόνο 30 φορές. Ο δε συντελεστής τερμάτων είναι στο 30-30 και αξίζει να αναφέρουμε ότι ουδέποτε στο παρελθόν στο Τριφύλλι είχαν τέτοιο συντελεστή. Πάντα έβγαινε θετικός. Και βέβαια, η τελική θέση που κατέλαβε στη βαθμολογία είναι απογοητευτική για τον Παναθηναϊκό: 11ος, πάει να πει κάτω και από ομάδες που σε άλλες εποχές θα έβλεπαν τον μεγάλο τους αντίπαλο με δέος και σίγουρα με το κιάλι.

Ναι, ήταν δύσκολη η σεζόν για όλους στο Κορωπί. Και στη Λεωφόρο. Αυτός δεν ήταν Παναθηναϊκός. Το γεγονός ότι κάποτε ακούστηκε η λέξη «υποβιβασμός» έστω και ως φήμη ή σενάριο, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. Γιατί αλίμονο αν αντί να κοιτά ψηλά, πρέπει να έχει τον νου του στην ουρά του πίνακα.

Ολοι ελπίζουν πως οι ζυμώσεις στον διοικητικό τομέα θα βγάλουν κάτι θετικό. Ακόμη κι αν πρόκειται για ενδιαφέρον από άγνωστο επενδυτή, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι θα είναι καλύτερη εξέλιξη σε σχέση με τη ζοφερή κατάσταση που βιώνει τώρα ο Παναθηναϊκός. Μια ομάδα που από χθες ουσιαστικά είναι ακέφαλη στο τμήμα, ο κόουτς έφυγε, οι παίκτες ψάχνονται να δουν την επόμενη ημέρα τους, τα συμβόλαια προφανώς βρίσκονται στον αέρα και το μέλλον φαντάζει αβέβαιο. Τα ευχολόγια λαμβάνουν τέλος. Ωρα για δράση, ώρα για ουσιαστική χείρα βοηθείας από όσους κινούν τα νήματα ή όσους τρέχουν να βγουν στην επικαιρότητα.