Τείνει χείρα φιλίας προς την Ευρωλίγκα, ρίχνοντας και αρκετό νερό στο κρασί του αν χρειαστεί, χωρίς πάντως να αλλάζει στάση όσον αφορά το θέμα του σεβασμού.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας στο Sport 24 Radio 103,3 ουσιαστικά είπε αυτό που επιθυμούσε (όχι μόνο να ακούσει αλλά και να συμβεί) η πλειονότητα των φίλων του Παναθηναϊκού.

Οτι μία από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών στη διοργάνωση, που έχει κατακτήσει έξι φορές το τρόπαιο, θέλει και πρέπει να είναι μέλος του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης.

«Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με την Ευρωλίγκα. Δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό τόσο αγωνιστικά όσο και πειθαρχικά. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να διορθώσει την κατάσταση ο κ. Μπερτομέου.

Απαραίτητη δεν είναι η παραίτηση, αλλά η αλλαγή στάσης στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή προσώπων, αλλά η αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης. Να διορθωθούν οι ασέβειες που έχουν γίνει προς την οικογένειά μας. Το γεγονός ότι προσπαθώ να υποστηρίξω τα μέλη της οικογένειάς μου είναι ύψιστης σημασίας.

Αν το έκανα σωστά ή όχι είναι άλλο θέμα. Η διάθεση υπάρχει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να λύσουμε τα προβλήματα. Θα πρέπει να τραβηχτούν πίσω όλες οι ποινές και εγώ τότε θα ρίξω πολύ νερό στο κρασί μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που εδώ δείχνει ότι μπορεί να συνυπάρξει με τον Τζόρντι Μπερτομέου, «αρκεί να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να γίνουν επίσης αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Εκανε προβλέψεις

Η ατάκα του «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να φύγουμε» είναι όλα τα λεφτά, αλλά το θέμα είναι να περιορίσει τις επιθετικές αναρτήσεις και να μπορέσει να έχει έναν εποικοδομητικό διάλογο, παραδεχόμενος και αυτός τα λάθη του, καθώς άλλωστε όπως λέει: «Ενας άνθρωπος που δουλεύει 18 ώρες το 24ωρο δεν μπορεί να μην κάνει λάθη».

Παραδέχεται ότι: «Πανηγύρισα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την ΑΕΚ λες και το πήρε ο Παναθηναϊκός. Μας έκανε υπερήφανους η ΑΕΚ», ενώ για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας προβλέπει:

«Η Ζαλγκίρις έχει κάνει μια καλή προσπάθεια. Τέτοιες προσπάθειες φτάνουν μέχρι το τέλος συνήθως. Η Φενέρ έχει τον καλύτερο προπονητή της διοργάνωσης. Και ο Ιτούδης είναι εξαιρετικός προπονητής. Η Ρεάλ είναι πολυνίκης. Ελπίζω να νικήσει ο καλύτερος».

Λέει ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι στο Βελιγράδι και ότι θα έπαιρνε το τρόπαιο, ενώ για το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν κάθετος ότι θα το κατακτήσει και φέτος η ομάδα του.

Το λάθος με τον Καπόνο

«Η μοναδική περίπτωση που έκανα παρέμβαση για παίκτη ήτανο Καπόνο. Εκανα λάθος και από τότε δεν έκανα ποτέ παρέμβαση στο έργο του προπονητή» ήταν η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το αν θα κρατήσει τον Μάικ Τζέιμς στην ομάδα.