Τέτοια εποχή, άνοιξη του 1991 (10 Απριλίου για την ακρίβεια) Πανιώνιος και ΠΑΟΚ αγωνίζονταν στον τελικό Κυπέλλου στο ΣΕΦ, με τους Κυανέρυθρους να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και να παίρνουν το μοναδικό τους τρόπαιο την ώρα που οι Θεσσαλονικείς διεκδικούσαν και το πρωτάθλημα, για το οποίο πάντως θα έπρεπε να περιμένουν άλλον ένα χρόνο για να εκθρονίσουν τον συντοπίτη τους Αρη.

Περασμένα μεγαλεία, θα μπορούσε να πει κάποιος βλέποντας την αποψινή (18.00 – ΕΡΤ1) κόντρα στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, με το λάφυρο για τον νικητή να μην είναι ένα γυαλιστερό τρόπαιο αλλά για τους γηπεδούχους οξυγόνο στην προσπάθειά τους να μείνουν στη μεγάλη κατηγορία και για τους φιλοξενούμενους το κλείδωμα της 4ης θέσης ενόψει πλέι οφ!

Οι Κυανέρυθροι που όπως και ο Κόροιβος έχουν 7 νίκες, θα σωθούν μόνο αν φτάσουν στο μαγικό «9», δηλαδή κάνουν το δύο στα δύο με ΠΑΟΚ (κεκλεισμένων των θυρών θυμίζουμε) στη Νέα Σμύρνη και με Ρέθυμνο στην Κρήτη.

Με οκτώ νίκες οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή (ανέλαβε σε εκείνες τις δύσκολες ώρες που ο Πανιώνιος άλλαξε τέσσερις προπονητές σε λιγότερο από ένα 24ωρο από την αποπομπή του Βαγγέλη Ζιάγκου, την προσωρινή παραμονή του Μισιακού, και την ολιγόλεπτη πρόσληψη του Γιατζόγλου) δύσκολα θα αποφύγουν το μοιραίο είτε σε τριπλή ισοβαθμία (με ΓΣ Φάρο Λάρισας και Κόροιβο) είτε σε διπλή (μόνο με ΓΣ Φάρο), καθώς σώζονται μόνο σε διπλή με τον Κόροιβο, αλλά ο Φάρος, που βρίσκεται ήδη στις 8 νίκες, δύσκολα θα κάνει άλλη νίκη (με Ολυμπιακό εκτός και ΠΑΟΚ εκτός).

Την ίδια ώρα το παιχνίδι θα το παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ο Κόροιβος, που θα ψάχνει ένα θαύμα στην Κύμη κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα από την 4η θέση και κάτω.

Μεγάλο παιχνίδι και στην Πάτρα, μεταξύ των δύο εκπλήξεων του φετινού πρωταθλήματος, με τον Προμηθέα να θέλει να κλειδώσει την τρίτη θέση κόντρα στο Λαύριο, ενώ διαδικαστικό χαρακτήρα έχουν τα παιχνίδια σε Τρίκαλα και Αλεξάνδρειο.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα (όλα τα παιχνίδια στις 18.00): Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (κ.θ.), Προμηθέας Πάτρας – Λαύριο, Αρης – Ρέθυμνο, Τρίκαλα – Κολοσσός, ΓΛ Φάρος – Ολυμπιακός, Κύμη – Κόροιβος. Την Παρασκευή παίζουν Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.