«Με ενδιαφέρει να πάρουμε το Κύπελλο και όχι να σκοράρω. Διότι σε έναν τελικό όπως αυτός το ποιος θα πάρει το τρόπαιο είναι το σημαντικό και όχι ποιος θα σκοράρει».

Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Εβγεν Σάχοφ ενόψει του τελικού του Σαββάτου παραδέχτηκε ότι το βασικό του μέλημα είναι να κατακτήσει η ομάδα του το τρόπαιο και όχι να βάλει ο ίδιος γκολ.

Μιλώντας στη media day της ομάδας ενόψει του μεγάλου ραντεβού, ο ουκρανός μέσος πρόσθεσε: «Πρέπει να τα δώσουμε όλα από την αρχή μέχρι το τέλος για να πάρουμε το Κύπελλο, που το θέλουμε πολύ. Είναι ένας αγώνας – επανάληψη του περσινού τελικού, ξέρουμε τι έγινε φέτος και θα δώσουμε όλοι το 100% για να τον πάρουμε».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Μαλεζάς, ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες του Δικεφάλου, ξεκαθάρισε το βασικό στοιχείο που κρίνει τέτοια μεγάλα παιχνίδια: «Το σημαντικότερο είναι η νοητική προετοιμασία πριν τον αγώνα. Ολοι έχουμε την εμπειρία να ανταποκριθούμε στις καταστάσεις που θα υπάρξουν πριν και κατά την διάρκεια του τελικού. Ολη ομάδα είναι έτοιμη. Εχουμε το μυαλό μας εδώ και καιρό σε αυτό το παιχνίδι. Εύχομαι να είναι μία γιορτή και να το χαρούμε όλοι μας. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες, είναι όμως ένα παιχνίδι, δεν πρέπει να κοιτάμε τι έγινε, τι προηγήθηκε τίποτα. Είναι ένας τελικός. Πάμε να δώσουμε ό,τι έχουμε και να πάρουμε το Κύπελλο. Αποτελεί έξτρα κίνητρο για μας το γεγονός ότι γίνεται στην έδρα του αντιπάλου».

Ο Ζοζέ Μαουρίσιο ξεκαθάρισε το πόσο σημαντική βοήθεια δίνουν στην ομάδα του οι φίλοι της, τους οποίους στερήθηκε φέτος σε 10 παιχνίδια λόγω τιμωρίας της έδρας.

«Τους περιμένουμε στην Αθήνα. Να είναι δίπλα μας, να μας στηρίξουν, να το διασκεδάσουν μαζί μας. Κάποιες στιγμές στο παιχνίδι το μυαλό μας ξεφεύγει κι εκεί χρειάζεσαι τον κόσμο να σε βάλει στον σωστό δρόμο, να είναι δίπλα μας σε αυτό τον μεγάλο αγώνα και να μας στηρίξουν. Κι εμείς οι παίκτες θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, θα δώσουμε ό,τι καλύτερο και να βοηθήσουμε τον κόσμο να απολαύσει τον αγώνα για τον οποίο θα έρθει στην Αθήνα».

Οσο για τον Τζάλμα Κάμπος, είναι αδικία που ο τελικός γίνεται στην έδρα της ΑΕΚ. «Καταλαβαίνουμε πως δεν είναι δίκιο και ξέρετε τους λόγους. Γιατί να μην παίξουμε με αυτή τη λογική στην Τούμπα; Αλλά επειδή δεν αλλάζει κάτι τώρα, θα παίξουμε εκεί, θα κάνουμε το παιχνίδι μας και πάμε να πάρουμε το Κύπελλο. Εχουμε μιλήσει πολύ γι’ αυτό. Ξέρουμε τι έγινε, τι συνέβη. Θέλουμε να κερδίσουμε, αυτό είναι το σημαντικό. Είναι ένα παιχνίδι, ξεχωριστό, που δεν έχει περιθώρια λάθους».

Εισιτήρια

Σήμερα το απόγευμα (όπως γνωστοποίησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ) από τις 16.00 και από το εκδοτήριο της Θύρας 4 του γηπέδου της Τούμπας θα ξεκινήσει η ελεύθερη διάθεση των εισιτηρίων του τελικού και μέχρι εξαντλήσεως αυτών. Πρόκειται για εισιτήρια των 15 ευρώ (για τη Θύρα 20) και των 25 ευρώ (Θύρα 22). Η διάθεση θα γίνεται μέχρι τις 21.00 σήμερα και αν δεν εξαντληθούν θα συνεχιστεί αύριο και την Παρασκευή (09.00-21.00).

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι έχουν φτάσει στα αφτιά των ανθρώπων του Δικεφάλου καταγγελίες φίλων της ομάδας που παραπονούνται για τις ιδιαίτερα αυξημένες τιμές που ζητούν διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία για τη μετάβασή τους στην Αθήνα για τον τελικό του Σαββάτου.