Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε νικηφόρα την πορεία του στη φάση των ομίλων του Champions League στο πόλο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν 14-10 της ισπανικής Μπαρτσελονέτα, για τη 14η αγωνιστική του Α΄ ομίλου, και πλέον θα αρχίσουν την προετοιμασία τους για το final-8 της Γένοβας (7-9 Ιουνίου), όπου θα έχουν ως πρώτο αντίπαλο τη γερμανική Σπαντάου.

Το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση, κι έτσι κυριάρχησαν η χαλαρότητα και ο γρήγορος ρυθμός. Παρότι αυτό το παιχνίδι δεν τους ταιριάζει, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επικρατήσουν και να ολοκληρώσουν με το απόλυτο «7 στα 7» τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους, ενώ συνολικά πανηγύρισαν 12 νίκες, με μία ισοπαλία και μία ήττα.

Ο Ολυμπιακός είχε 4/6 με παίκτη παραπάνω, 6 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα. Η Μπαρτσελονέτα είχε 3/6 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης 2, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 2, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Χεσούς Μαρτίν): Λόπεθ, Φαμέρα 2, Γρανάδος 1, Μουνάριθ 3, Βρλιτς, Λαρούμπε, Πάουλ, Φερνάντεζ 1, Ταχούλ 2, Περόνε 1, Μάγιαρακ, Μπούστος, Λινάρες