Από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, η Σαντορίνη (Θήρα) είναι ένα όνειρο που το βλέπει κανείς με τα μάτια ανοιχτά.
Οι πιστοί φίλοι της Σαντορίνης που επισκέπτονται το νησί με πλοίο αισθάνονται κάθε φορά την ίδια σπάνια συγκίνηση, ήδη από τη στιγμή που αρχίζουν να διαγράφονται αχνά οι γραμμές του φημισμένου ηφαιστειογενούς νησιού.
Όσοι πάλι επισκέπτονται τη Σαντορίνη πρώτη φορά αντικρίζουν εκστατικοί τους παραδοσιακούς οικισμούς που απλώνονται στο χείλος της καλντέρας, ενώ η θαλασσινή αύρα τούς συνοδεύει έως τον Αθηνιό, το μικρό αλλά πολυσύχναστο λιμάνι του νησιού, που υποδέχεται τους ταξιδιώτες.
Ανεβαίνοντας τις φιδωτές στροφές της ορθοπλαγιάς πάνω από τον Αθηνιό, όσοι δε γνωρίζουν από παλαιότερες επισκέψεις τους το νησί παίρνουν απλώς μια πρόγευση αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει.
Φθάνοντας ύστερα από λίγο στα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης, έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγευτική θέα στην καλντέρα, τη Νέα και την Παλαιά Καμένη, τη Θηρασιά. Τότε μόνο συνειδητοποιούν ότι η φύση δημιούργησε και ο άνθρωπος έχτισε εκεί όπου η θέα κόβει την ανάσα.
Όμως, δεν είναι μόνον η ανεπανάληπτη θέα στην εντυπωσιακή καλντέρα και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που τραβά την προσοχή των επισκεπτών στη Σαντορίνη.
Αμέτρητα είναι και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του νησιού: τα αρχιτεκτονικά στολίδια, δείγματα γνήσιας θηραϊκής αρχιτεκτονικής (Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Οία), οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι (Ακρωτήρι, αρχαία Θήρα), οι παραδοσιακοί οικισμοί (Εμπορείο, Μεγαλοχώρι, Πύργος), οι νησίδες Νέα και Παλαιά Καμένη, μνημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, το εξαίρετο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά, τα παραδοσιακά οινοποιεία, που αποκαλύπτουν στους επισκέπτες τα μυστικά της παρασκευής του φημισμένου σαντορινιού κρασιού.
Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με την άρτια ξενοδοχειακή υποδομή, την έντονη νυχτερινή ζωή, τα κοσμοπολίτικα θέρετρα με τις οργανωμένες παραλίες (Καμάρι, Περίσσα, Περίβολος), την εξαίρετη τοπική κουζίνα (φάβα, άσπρες μελιτζάνες, ντοματάκια λιαστά, ντοματοκεφτέδες κ.ά.).