Σε επτά καταδρομικές επιθέσεις τους τελευταίους επτάμισι μήνες μόνο σε κτίρια διπλωματικών αντιπροσωπειών ή πρεσβευτικές κατοικίες στην Αθήνα έχει προχωρήσει ο Ρουβίκωνας, αφήνοντας εκτεθειμένες τις ελληνικές Αρχές. Χθες το απόγευμα (και ενώ έπαιρνε διαστάσεις η διαδικτυακή στοχοποίηση του δημάρχου Τήνου), τα μέλη της αναρχικής ομάδας προχώρησαν σε νέα «παρέμβαση» –όπως χαρακτηρίζουν τις ενέργειές τους –για το Προσφυγικό έξω από το σπίτι της πρεσβευτού της Αυστρίας στο Ψυχικό. Περίπου δέκα μοτοσικλέτες με καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας έφτασαν έξω από την πρεσβευτική κατοικία στην οδό Νικηφόρου Λύτρα που γέμισε φέιγ βολάν. «Η πρόσφατη διόγκωση του προσφυγικού ζητήματος έδωσε το πάτημα για άλλη μια φορά, ώστε η “Ενωμένη Ευρώπη” να φανερώσει το αληθινό της πρόσωπο» έγραψε ο Ρουβίκωνας σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου. Εχουν προηγηθεί έξι αντίστοιχες ενέργειες από τα τέλη του 2017: Στις πρεσβείες της Ισπανίας (Οκτώβριος 2017), του Ισραήλ (Δεκέμβριος 2017) και της Σαουδικής Αραβίας (Δεκέμβριος 2017), στην οικία της πρεσβευτού του Ισραήλ (Μάρτιος 2018), στο προξενείο της Τουρκίας (Απρίλιος) και στη γαλλική πρεσβεία (Απρίλιος).

Στο μεταξύ χθες συνεχιζόταν η βροχή απειλών προς τον δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο αλλά και όσους προχωρήσουν μελλοντικά σε νομικές ενέργειες εις βάρος του Ρουβίκωνα, μετά τη σύλληψη οκτώ μελών της αναρχικής ομάδας και τελικά την αθώωσή τους για την έφοδο στο Δημαρχείο την περασμένη Πέμπτη. Αποφασισμένος πάντως να σταθεί απέναντι σε όσους κινούνται με «κουλτούρα εισβολών» εμφανίζεται ο δήμαρχος επισημαίνοντας στα«ΝΕΑ» ότι «θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι με τον Νόμο». Με δηλώσεις του άλλωστε ο ίδιος, τον οποίο ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει υπεύθυνο για τον θάνατο των δύο υπαλλήλων καθαριότητας στις 30 Απριλίου όταν το απορριμματοφόρο τους έπεσε σε γκρεμό στο χωριό Ποταμιά, προανήγγειλε νέες διώξεις για απειλές και εξύβριση.

Ολα ξεκίνησαν όταν μέλη του Ρουβίκωνα, διαμαρτυρόμενα για το δυστύχημα, εισέβαλαν στο Δημαρχείο και κατόπιν μήνυσης του δημάρχου συνελήφθησαν (για διατάραξη κοινής ειρήνης) οκτώ άτομα. «Δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξαναπάμε στην Τήνο» ανέφερε ο Ρουβίκωνας λίγη ώρα μετά την έφοδο. Τη σκυτάλη πήρε αρχηγικό μέλος της ομάδας στοχοποιώντας τον δήμαρχο με ύβρεις: «Τώρα που ξεκινάει η τουριστική σεζόν, θα μοιράζουμε σε όλους τους επιβάτες – τουρίστες που μπαίνουν στο πλοίο για Τήνο κείμενο με το όνομά του και την φωτογραφία του, όπου θα αναφέρεται ως ηθικός αυτουργός για τον θάνατο των δύο οδοκαθαριστών». Αφότου οι οκτώ συλληφθέντες (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) αφέθηκαν ελεύθεροι από το Δικαστικό Μέγαρο Σύρου, το ίδιο αρχηγικό μέλος του Ρουβίκωνα πανηγύρισε στο Facebook: «Ο εφιάλτης τώρα ξεκινάει για την δημοτική αρχή της Τήνου (…) ΥΓ. Αυτό θα είναι ένα μήνυμα για όσους κάνουν μηνύσεις στην ομάδα. Τα υπόλοιπα επί του πεδίου».

Παράλληλα άρχισε να κυκλοφορεί διαδικτυακά «η αφίσα» με τη φωτογραφία του δημάρχου και τη φράση: «Υπεύθυνος για τον θάνατο δύο οδοκαθαριστών». Ο Γιάννης Σιώτος τόνισε ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει» διερωτώμενος μεταξύ άλλων: «Πώς να φοβούνται, όταν εισβάλλουν στο Βρετανικό Συμβούλιο, στη γαλλική πρεσβεία και αλλού, και παραμένουν ατιμώρητοι;».