Το Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ απέχει 7.588 χιλιόμετρα από το Ρίο ντε Ζανέιρο, αλλά για την Αννα Κορακάκη ήταν σαν να βρισκόταν και πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Η χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης μας επανέλαβε στις ΗΠΑ ακριβώς τις προ διετίας επιτυχίες της κατακτώντας και πάλι χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ –με κερασάκι στην τούρτα το χάλκινο μετάλλιο με τον αδερφό της Διονύση στο ομαδικό –με τη μόνη διαφορά πως απλά άλλαξε στο χρώμα των μεταλλίων τα αγωνίσματα.

Η ολυμπιονίκης Ελληνίδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι (χάλκινη στο Ρίο) καταρρίπτοντας μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ από τον προκριματικό! Στις έξι επί μέρους σειρές βολών συγκέντρωσε 587/600, τέσσερις βαθμούς περισσότερους από την παγκόσμια επίδοση 583/600, που είχε πετύχει φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο, η Ουκρανίδα Ολένα Κόστεβιτς. Στον τελικό (όπου όλα ξεκινούν από μηδενική βάση) η Αννα Κορακάκη με 243,7 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Προσθέτοντάς το στο χάλκινο που είχε πάρει πριν τρεις μέρες αυτή τη φορά στο σπορ πιστόλι από 25μ. (πυροβόλο πιστόλι) εκεί που είχε βγει χρυσή στο Ρίο. Χθες ο προπονητής και πατέρας Τάσος Κορακάκης είδε τα παιδιά του (την Αννα και τον Διονύση) να αγωνίζονται παρέα στο μεικτό του αεροβόλου και να κατακτούν και εκεί μετάλλιο (χάλκινο). Αυτό ήταν το τρίτο για την Αννα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά το πρώτο γενικότερα στην καριέρα (σε παγκόσμιο επίπεδο) του αδελφού της Διονύση Κορακάκη.