Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανό να ενθαρρύνει καλύτερες διατροφικές συνήθειες από την εγκυμοσύνη. Το σώμα σας περνάει μεγάλες αλλαγές και τόσο εσείς όσο και το έμβρυό σας χρειάζεστε μια πλήρη δόση βιταμινών και θρεπτικών συστατικών για να παραμείνετε δυνατοί. Αλλά τι μετράει ως υγιεινό φαγητό για την εγκυμοσύνη; Εδώ είναι 10 από τα καλύτερα τρόφιμα για να φάτε όταν είστε έγκυος και το γιατί.

1. Αυγά

Είτε σας αρέσουν τηγανητά, σκραμπλ, βρασμένα ή ομελέτα, τα αυγά είναι το χρυσό τρόφιμο για την προγεννητική πρωτεΐνη. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή φυλλικού οξέος, σιδήρου και χολίνης.

Όχι μόνο τα αυγά είναι μια σχετικά φθηνή, ευέλικτη και βολική πηγή πρωτεΐνης, αλλά περιέχουν και χολίνη. Ποτέ δεν έχετε ακούσει αυτό το τελευταίο; Η χολίνη είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και μειώνει τον κίνδυνο των ελαττωμάτων νευρικού σωλήνα. Για να αποκομίσετε τα οφέλη, θα πρέπει να φάτε όλο το αυγό, καθώς η χολίνη περιέχεται στον κρόκο.

Μπόνους: δώστε μια ώθηση στον εγκέφαλο του μωρού αγοράζοντας αυγά ενισχυμένα με ωμέγα-3.

2. Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες από θρεπτικές ίνες, βιταμίνη Β6, κάλιο (ακόμη περισσότερο από τις μπανάνες!), βιταμίνη C και σίδηρο, χαλκό και β-καροτένιο.

Σίγουρα, άλλα τρόφιμα στη λίστα μας προσφέρουν πολλά από τα ίδια θρεπτικά συστατικά, αλλά ξεχωρίζουμε τις γλυκοπατάτες για την βήτα-καροτίνη τους, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο μετατρέπει το σώμα σας στη βιταμίνη Α. Όπως μπορείτε να θυμηθείτε, η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των ματιών, των οστών και του δέρματος του μωρού. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τις ποσότητες σιδήρου σας και επίσης περιέχουν χαλκό, ένα μέταλλο που βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει σίδηρο.

Έτσι, αντικαταστήστε με τις γλυκές πατάτες τα συνηθισμένα σας συνοδευτικά. Είναι υπέροχες πολτοποιημένες, ψητές ή τηγανητές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ