Η σεζόν ξεκίνησε με πολλά ραπίσματα για τον Εργοτέλη, αλλά εν τέλει η ομάδα (που προόδευσε αγωνιστικά προϊόντος του χρόνου παρουσιάζοντας άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο) κατάφερε μία αγωνιστική πριν από το φινάλε να σώσει την παρτίδα.

Με το εμφατικό 5-1 απέναντι στον Αιγινιακό στο Παγκρήτιο οι Ηρακλειώτες εξασφάλισαν την παραμονή στη Φούτμπολ Λιγκ (και κατ’ επέκταση στον επαγγελματικό χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου).

Οι σωτήρες πάντως της ομάδας είναι φευγάτοι. Ο τοπ σκόρερ Ούγκο Κάιπερς που έδρασε δις χθες (και έφτασε τα 22 γκολ στο πρωτάθλημα, δύο λιγότερα από τον Δημήτρη Μάνο του ΟΦΗ) εμφανίζεται κλεισμένος από την ΑΕΚ, ενώ ο Τάκης Γκώνιας ετοιμάζεται για διεθνή καριέρα.

Ο βοιωτός τεχνικός αναμένεται να αναλάβει τη Γουάντι Ντέγλα της Αιγύπτου, ομάδα που επίσης ανήκει στον ιδιοκτήτη του Εργοτέλη Μάγκεντ Σάμι.

Αποχωρήσεις όμως καταγράφονται και στον Αρη, που έστησε χθες πάρτι στο Κλεάνθης Βικελίδης (2-0 τον Πανσερραϊκό) για την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από τέσσερα χρόνια. Στο τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς (κλείνει η σεζόν στην Καρδίτσα) ο προπονητής Δημήτρης Σπανός ουσιαστικά προανήγγειλε το διαζύγιό του με την ομάδα –παρά την επίτευξη του στόχου –αντιλαμβανόμενος ότι επιστρατεύτηκε για μία ειδική αποστολή προβιβασμού ως γνώστης της Φούτμπολ Λιγκ.

Μέρα αποχαιρετισμού ήταν όμως η χθεσινή και για τον Ντάρσι Νέτο. Ο βραζιλιάνος δεξιός μπακ δεν είχε αγωνιστεί ούτε λεπτό τη φετινή σεζόν, αλλά συμπεριελήφθη στο αρχικό σχήμα του Αρη. Ηταν η προαναγγελθείσα τελευταία εμφάνισή του με τη φανέλα που πρωτοφόρεσε το 2007. Και γνώρισε βέβαια το standing ovation κατά την αντικατάστασή του στο 59′.

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε και ο Νίκος Κουσκουνάς στη Δράμα. Ο 29χρονος επιθετικός της Δόξας έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει πέντε γκολ σε έναν αγώνα της Β’ Εθνικής τα τελευταία 22 χρόνια. Ο προηγούμενος ήταν ο εκ Συρίας ορμώμενος Μοχάμεντ Αφάς, ο οποίος μάλιστα είχε σημειώσει έξι στο ασύλληπτο 11-3 της Προοδευτικής κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας στις 26 Μαΐου 1996.

Ο Κουσκουνάς πέτυχε το πενταρέ στη χθεσινή νίκη 7-0 της Δόξας απέναντι στη Σπάρτη. Οι Λάκωνες παρεμπιπτόντως μαζί με τον Αιγινιακό και την Αναγέννηση Καρδίτσας ισοβαθμούν στους 37 πόντους (μειονεκτεί η ομάδα της Βόρειας Πιερίας, αλλά υπάρχουν και δικαστικές εκκρεμότητες) και θα αγωνιούν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την επιβίωση.

«Φαίνονταν Μπάγερν και Παρί!»

Από κει και πέρα ευρεία νίκη 7-0 πέτυχε και ο ΑΟ Χανιά Κισσαμικός κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ «απασφάλισε» και ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου (μετά τη νίκη 4-1 των Αχαιών απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας) ανέφερε πως «η Παναχαϊκή θα έπρεπε να ήταν στη πρώτη δυάδα. Οι αντίπαλοι φαίνονταν ως Μπαγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν! Με 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες σε οποιαδήποτε άλλο πρωτάθλημα η ομάδα θα ήταν στις δυο πρώτες θέσεις».