Φτιάξτε μέσα σε λίγα λεπτά το απόλυτο σουφλέ σοκολάτας. Να θυμάστε ότι κομμάτια σερβίρονται ζεστά. και μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα ή κάποιο σιρόπι.
Θα χρειαστείτε:
150γρ. κουβερτούρα
60γρ. βούτυρο
100γρ. καστανή ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
Λιώνετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ρίχνετε στη συνέχεια το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί (ή σε φορμάκια) και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, τόσο ώστε να ψηθεί απ’ έξω και να παραμείνει υγρό μέσα.