Αποτελεί η πατατοσαλάτα ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλων μας, καθώς έχει ως κύριο συστατικό ένα λατρεμένο λαχανικό, την πατάτα, στην πιο υγιεινή της μορφή, βρασμένη. Επίσης γίνεται γρήγορα και είναι γευστική, δροσερή και πεντανόστιμη, όπως και να την φτιάξεις.

Υλικά

1/2 μικρές πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές) με τη φλούδα τους καλά πλυμένες

150 γραμμάρια μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, μυρώνια, καυκαλήθρες, παπαρούνες) ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια με το τρυφερό πράσινο μέρος ψιλοκομμένα

4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο

2 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μαύρη ζαχαρη

Εκτέλεση

Αφού βράσουμε τις πατάτες με τη φλούδα, τις κρυώνουμε σε δροσερό νερό και τις κόβουμε στη μέση. Υστερα τις τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, που είναι μαϊντανός, άνηθος, μυρώνια, καυκαλήθρες και παπαρούνες τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη λιώσουν οι πατάτες.

Για το ντρέσινγκ

Βαζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι που κλείνει ερμητικά και τα χτυπάμε ώσπου να ομογενοποηθούν. Περιχύνουμε με το μίγμα τη σαλάτα μας και την αφήνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά να ξεκουραστεί προτού σερβίρουμε.

Αν χρησιμοποιήσετε πατάτες συμβατικής καλλιέργειας καλύτερα να βγάλετε τη φλούδα.

Μια πατασαλάτα που γίνεται γρήγορα και συνοδεύει κρεατικά, αλλά τρώγεται και για δείπνο μαζί με κάποιο τυρί.