Από τα πιο νόστιμα μικρά ψάρια του καλοκαιριού οι γόπες μαγειρεύονται με λαχανικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας και συνθέτουν ένα γευστικό, υγιεινό και οικονομικό πιάτο.
Υλικά
1 κιλό γόπες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες μεγάλες η 3 μέτριες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα
1 πιπεριά κερατο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε τις γόπες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν τα νερά τους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την κομμένη σε ροδέλες πιπεριά, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ώσπου να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Τότε τοποθετούμε και τις γόπες στο τηγάνι και τις καλύπτουμε με τη σάλτσα. Τις ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία σκεπασμένες για 15 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αντί για γόπες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαυρίδια, κολιούς και γενικότερα τα μικρά ψάρια.