500 γρ spaghetti ή ότι ζυμαρικό προτιμάτε
270 γρ τόνο σε λάδι, καλά στραγγισμένο
350 γρ τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Αδειάζουμε τον τόνο σε ένα σουρωτήρι και τον στραγγίζουμε καλά από το λάδι. Ανακατεύουμε καλά (καλύτερα στο μίξερ) τον τόνο, το τυρί κρέμακαι την κάπαρη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα και τα πολτοποιούμε όλα καλά, μέχρι να γίνουν μία απαλή κρέμα.
Προσθέτουμε 4-5 κουταλιές (60-90 γραμμάρια) από το νερό του βρασμού των ζυμαρικών, για να της προσδώσουμε μία ελαφρώς ρευστή υφή.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο (1 φλυτζάνι) από το νερό του βρασμού τους.
Στη ζεστή κατσαρόλα όπου έβρασαν τα ζυμαρικά ρίχνουμε την κρέμα του τόνου και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει. Σερβίρουμε ζεστά.Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.