Εν μέσω διοικητικών εξελίξεων και συζητήσεων για τον προπονητή που θα πάρει τη θέση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να μη χάσει ούτε μέρα από τον σχεδιασμό του και ο Νίκος Νταμπίζας τρέχει να καλύψει τα κενά. Η περίπτωση του Εργκους Κάτσε εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να θεωρείται προτεραιότητα για τους Πράσινους, με τον παίκτη να αποτελεί διακαή πόθο και του Νταμπίζα και του Δώνη, την ώρα που στον Παναθηναϊκό έχουν βρει δύο… απρόσμενους «συμμάχους».

FIFA και UEFA δεν έχουν επιβάλει στον Παναθηναϊκό ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, έχοντας ανακοινώσει έως τώρα μονάχα τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ωστόσο, δεν έχουν στείλει κάποιο χαρτί που να λέει ότι απαγορεύονται οι μεταγραφές. Και ίσως να μην το κάνουν.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει απαγόρευση από την ΕΠΟ λόγω μη αδειοδότησης, μπορεί να πάρει ξένο παίκτη στη μία μεταγραφή που έχει δικαίωμα να κάνει για ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών. Κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί αν του είχαν επιβάλει ποινή οι διεθνείς ομοσπονδίες.

Για επιθετικό

Μια εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά την αναζήτηση που θα γίνει, πιθανότατα για παίκτη που θα αγωνίζεται στην επιθετική γραμμή, μιας και οι Πράσινοι μπορούν να ανοιχτούν και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Και εξέλιξη που ίσως επαναφέρει την κουβέντα στον Ματ Ντάρμπισιρ, τον βρετανό πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Νταμπίζα στην Ομόνοια και στην Κύπρο ανέφεραν ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, πάντως, ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα του Εργκους Κάτσε. Ο Νταμπίζας βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τον ΠΑΟΚ για την ανανέωση του δανεισμού του ποδοσφαιριστή πριν από τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να προλάβει τις ημερομηνίες, αφού μέχρι τότε υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της συμφωνίας, ώστε να μην περάσει ως κανονική μεταγραφή.

Ο ίδιος ο παίκτης θέλει πολύ να μείνει στον Παναθηναϊκό (ειδικά αν αναλάβει ο Δώνης), κάτι που έχει γνωστοποιήσει τόσο στους Πράσινους όσο και στον ΠΑΟΚ και πλέον είναι θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο ομάδων. Μια διαπραγμάτευση που έχει να κάνει με το πόσα χρήματα μπορεί να καλύψει ο ΠΑΟΚ στο συμβόλαιό του. Ο Κάτσε έχει δύο χρόνια συμβόλαιο ακόμα και λαμβάνει περίπου 350.000 ευρώ ετησίως. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ανέβει πάνω από 200.000 ευρώ κι αν οι Θεσσαλονικείς δεχτούν να καλύψουν το υπόλοιπο μέρος του συμβολαίου του, τότε ο παίκτης θα φοράει τα πράσινα και την επόμενη σεζόν. Αντίθετα, δύσκολη είναι η υπόθεση του Μυστακίδη, που έχει ενημερωθεί να πάει στην προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ.

Ραντεβού για Δώνη

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό. Ο έλληνας προπονητής έρχεται αύριο στην Αθήνα, αλλά πριν από αυτόν θα έρθει ο ξένος ατζέντης του.

Ο τελευταίος αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα σήμερα και να συναντηθεί με τον Νίκο Νταμπίζα προκειμένου να μιλήσουν για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, που αυτή την ώρα φαίνεται να είναι και το τελευταίο στάδιο πριν από το οριστικό deal.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν όλα πάνε καλά στο σημερινό ραντεβού, τότε ο Δώνης είναι πιθανό να υπογράψει ακόμα και αύριο στον Παναθηναϊκό και πως το συμβόλαιό του αναμένεται να είναι μονοετούς διάρκειας.

Κατέθεσε έφεση για το -6

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή έφεση για την πρωτόδικη ποινή του -6. Οι Πράσινοι ελπίζουν σε μείωση της ποινής, προκειμένου να δεχθούν -3 βαθμούς και να μπορούν να αποκτήσουν δύο ή και τρεις παίκτες άνω των 23 ετών.